Mare atentie la aceste alimente de pe masa de Paste! Sunt adevarate bombe calorice si se transforma in kilograme in plus, pe care le dai jos cu greu dupa sarbatorile pascale.
Cand ne gandim la masa aceasta, ne vin in cap tot felul de preparate care mai de care mai gustoase: cozonac, pasca, oua rosii, salata boeuf, drob, friptura, etc.
Insa, daca tii la stomacul tau si vrei sa iti pastrezi si silueta, trebuie sa consumi cu mare atentie niste alimente despre care poate nici nu banuiai ca sunt periculoase.
Atentie la aceste alimente de pe masa de Paste!
Daca mananci drob, poti pregati unul de pui, care este mai sarac caloric. De asemenea, nu combina carnea cu cartofii sau cu painea, ci pune alaturi de drob sau de friptura o salata savuroasa, cu multe verdeturi si legume proaspete de sezon.
Ouale se ciocnesc de Paste, dar atentie la cate mananci! Pica greu la stomac si incetinesc activitatea ficatului. Desi sunt mai sanatoase consumate fierte, asta nu inseamna ca trebuie sa mananci in exces.
Cozonacul si pasca sunt doua placeri vinovate dulci, care nu lipsesc de pe masa romanilor. Incearca totusi sa nu le consumi in aceeasi zi, iar pasca o poti prepara cu niste branza degresata, dietetica.
Citește și: Dieta specială după Paște. Cum să te cureţi după ce vei fi mâncat copios
Daca poti, inlocuieste pe cat de mult posibil zaharul cu alte alternative mai sanatoase. Salata boeuf este delicioasa, dar maioneza din ea iti poate aduce kilograme bune in plus pe cantar.
Respecta pe cat de mult posibil un program de masa, fa putina miscare, macar o plimbare, si hidrateaza-te suficient. Un alt pericol de sarbatori este alcoolul. Nu uita ca si un pahar de vin te poate ingrasa, nu doar bauturile carbogazoase.
Branza este un alt aliment pe care romanii il au mereu pe masa de Paste. O sa te uimeasca, dar ar trebui sa mananci doar echivalentul a doua linguri de branza rasa pe zi, din cauza numarului mare de calorii pe care il contine.