23 iunie , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATE 5 modalitati de a scapa de surmenajul de la serviciu

5 modalitati de a scapa de surmenajul de la serviciu

Inrolare trafic.ro

Suprasolicitarea la munca duce la epuizare, insa adevarul este ca multi dintre noi ne generam propriul surmenaj gestionand gresit problemele de serviciu.

Unul dintre motivele pentru care, in anumte intervale de timp, productivitatea scade la locul de munca tine de intreruperile constante: alertele la mesajele de pe telefon, soneria mobilului, mailurile care aglomereaza inbox-ul, dar si sedintele saptamanale, sau chiar zilnice, care par sa nu se mai sfarseasca si care iti taie tot elanul. Acestea sunt principalii factori care te scot din ritm la locul de munca si te forteaza uneori sa lucrezi peste program, fie de la serviciu, fie de acasa. Exista insa cai prin care te poti organiza mai bine pentru ca, din momentul in care ti se termina programul, sa te poti relaxa total, sa te poti detasa de viata profesionala.

Pune-ti ceasul sa sune inainte de a termina programul

Se intampla adesea sa te iei cu tot felul de treburi profesionale si sa te trezesti la final de program ca inca nu ai terminat alte treburi pe care trebuia sa le faci in ziua respectiva? Practic, ai jonglat intre sarcini, uitand de anumite dintre ele, fiind nevoit sa stai peste program pentru a le finaliza. Un mod bun de a-ti da seama ca este cazul sa te organzezi este sa-ti pui ceasul sa sune cu 30 de minute inainte de finalul programului de munca. Astfel, iti transmiti un semnal de alarma ca trebuie sa-ti prioritizezi treburile.

Evita telefonul dupa program

Odata ce s-a incheiat programul de munca, telefonul de serviciu, sau chiar si cel personal pe care te suna colaboratorii trebuie sa dispara. Poate lucrezi intr-un domeniu in care nu-ti poti inchide mobilul dupa voia inimii, insa, macar tine-l departe de tine pentru a nu fi tentat sa-l verifici vesnic.

Acorda-ti timp pentru a-ti limpezi gandurile

Dupa ce ai scapat de la serviciu, iesi la o plimbare. Aceasta poate fi chiar drumul spre casa daca mergi pe jos, sau o plimbare in parc. Oricum ar fi, gaseste o cale pentru a-ti limpezi gandurile, pentru a-ti elibera mintea de toate task-urile pe care le-ai indeplinit azi sau pe care trebuie sa le indeplinesti a doua zi.

Uita de e-mail dupa munca

Daca ai smartphone, pune-l departe de tine pentru a nu fi tentat sa-ti verifici mailul. Totodata, odata ajuns acasa, nu-ti deschide laptopul sau calculatorul pentru ca iti privezi mintea de la a constientiza ca nu mai este la serviciu.

Treaba nu dispare

Constientizeaza ca treburile nu dispar, asa ca poti sta linistit ca si maine le vei gasi acolo. Nu incerca sa faci totul intr-o singura zi, pentru ca-ti va intra in instinct sa te suprasoliciti zilnic. Atata timp cat nu este un chirurg si viata pacientului nu depinde de tine, poti lasa si pe a doua zi ceva netermina astazi.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: