30 noiembrie , 2023

Ultimele articole

AcasăSANATATESigur nu stiai ca ASTA se intampla cu corpul tau atunci cand...

Sigur nu stiai ca ASTA se intampla cu corpul tau atunci cand nu dormi

In 1942, oamenii acordau 8 ore pe noapte somnului, insa potrivit unui studiu recent, aceasta a scazut la 6. Acest lucru poate fi extrem de periculos pentru individ, odihna fiind cel mai important aliat pentru o viata sanatoasa.

Toate am trecut cel putin o data printr-o lipsa acuta de somn. Fie din cauza unei despartiri, a unei drame in familie sau pur si simplu avem prea mult de munca de pe o zi pe alta.
Somnul nu trebuie neglijat. Lipsa acestuia poate cauza foarte multe probleme de sanatate.

O echipa de cercetatori israelieni au observat ca cea mai comuna problema a persoanelor care nu au parte de suficient somn este iritabilitatea. Studiul a demonstrat ca exista un impact emotional negativ major asupra psihicului in momentul in care actiuniile persoanei private de somn sunt intrerupte de un factor extern, iritabilitatea acestuia fiind amplificata.

Durerile de cap sunt un alt efect al lipsei acute de somn, uneori chiar degenerand intr-o migrena. De aceasta se leaga si incapacitatea de a invata, o problema intalnita foarte des in randul elevilor.

Cresterea greutatii corporale este o alta urmare nedoritaa lipsei de somn. Datorita dezechilibrului hormonal creste apetitul si astfel se pierde controlul asupra cantitatii de hrana ingerata.

Probleme de vedere sunt un alt simptom. Vederea dubla poate aparea oricand dupa o noapte alba, ia daca petreci mai mult timp acest lucru poate sa duca la halucinatii.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: