26 mai , 2024

Ultimele articole

AcasăTIMP LIBERZile libere de Paste 2022. Cat dureaza, de fapt, minivacanta si cate...

Zile libere de Paste 2022. Cat dureaza, de fapt, minivacanta si cate libere legale vor avea romanii?

Zile libere de Paste 2022. Vrei sa stii cat timp dureaza, de fapt, minivacanta? Astazi iti explicăm cate libere legale vor avea romanii anul acesta.

Chiar daca 1 mai pica duminica, nu trebuie sa suferi prea mult. Te vei putea bucura macar de Paste de putin timp liber. Poti sa petreci in liniste, alaturi de familie. Asta daca te numeri printre cei care beneficiaza de zilele libere legale, de la stat.

Zile libere de Paste 2022. Cat dureaza, de fapt, minivacanta?

In anul 2022, au mai ramas doar 12 zile libere legale din totalul de 15. Deja au fost folosite 3 dintre ele: pe 1 si 2 ianuarie (Anul Nou), precum si pe 24 ianuarie (Ziua Unirii Principatelor Romane)

In acest weekend, de Pastele Ortodox, romanii se bucura de inca doua zile libere, putand sa plece linistiti intr-o minivacanta de Paste.

Pastele pica anul acesta in data de 24 aprilie. Liberele lipite de weekend sunt pe 22 aprilie, de Vinerea Mare, precum si in data de 25 aprilie, in a doua zi de Paste, cand se sarbatoreste si Sfantul Gheorghe anul acesta, conform regulilor BOR.

Citește și: Atentie la aceste alimente de pe masa de Paste! Sunt bombe calorice

Anul acesta este o situatie deosebita si in legatura cu ziua Sfantului Gheorghe. Data de 23 aprilie pica fix in ajunul Pastelui. Asadar, credinciosii care poarta numele acestuia isi vor sarbatori onomastica pe 25 aprilie, in a doua zi de Paste.

Citeste si:  Nelipsit de pe masa de Paste! Cum prepari drob de miel si de pasare, o reteta reinventata, dar super delicioasa

Motivul pentru care are loc, de fapt, această schimbare este acela că ”ziua de cinstire a Sfântului Gheorghe coincide cu Sfânta și Marea Sâmbătă. Iar Tipicul prevede ca sărbătorirea sfinților mari care cad în Vinerea Mare sau Sâmbăta Mare să fie transferată a doua zi de Paști”, conform Basilica.ro,

Zilele libere ramase din 2022, dupa Paste:

  • 1 mai — Ziua Muncii
  • 1 iunie — Ziua Copilului
  • 12 iunie (duminică) – Rusalii, 13 iunie (luni) — A doua zi de Rusalii
  • 15 august — Adormirea Maicii Domnului
  • 30 noiembrie — Sfântul Andrei
  • 1 decembrie — Ziua Națională a României
  • 25 decembrie, 26 decembrie — Crăciunul
Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: