22 februarie , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATEVrei sa scapi permanent de stres? Ce trebuie sa faci cu tine...

Vrei sa scapi permanent de stres? Ce trebuie sa faci cu tine insuti

Stresul este una dintre cele mai grave probleme ale societatii actuale, afecteaza pe toata lumea fara discriminare rasiala, sociala sau economica, incepand cu cei mai tineri dintre noi si incheind cu cei mai varstnici. Metode de a scapa de acest stres sunt destule, acest articol incercand sa adune totusi cateva dintre cele mai la indemana si mai simple, valabile pentru oricine si in orice situatie. Probabil ca ai primit sau citit deja destule sfaturi dar, cu credinta ca nimic din ce-i bun nu poate fi prea mult, vom incerca sa te ajutam si noi cu cateva:

1.Vorbeste despre ceea ce te afecteaza

Inainte de toate, expertii iti recomanda sa vorbesti intotdeauna despre ceea ce te doare, ceea ce te afecteaza, in loc sa ingropi adanc in tine toate problemele. Vorbeste despre greutatile tale cu persoanele in care ai incredere si despre care stii ca te vor asculta si/sau iti vor da eventual sfaturi utile fara insa a te judeca. Nu poti schimba situatia doar gandindu-te si stresandu-te. Vorbind insa cu ceilalti, te va ajuta sa mai eliberezi din tensiunea interioara. Mai mult, o poti face chiar si asternandu-ti gandurile pe hartie sau facand exercitii fizice.

 2.Actioneaza imediat

Singura metoda de a te elibera de stres usor este cea de a actiona imediat, de a nu lasa lucrurile sa decurga de la sine. Pasii mici ar putea parea de prisos dar, in timp, te vor ajuta sa-i faci si pe cei mai mari si vor avea un impact mult mai serios decat parea la prima vedere. Oricat de nesemnificativ ti s-ar parea, un pas catre eliberarea de stres te va face in primul rand sa te simti ca si cum ai detine controlul, postura care te va ajuta extrem de mult.

3.Invata sa iti intelegi trupul

O mai buna intelegere a felului in care organismul iti comunica ceva este un alt pas important in lupta cu stresul. Trupul iti va semnala mereu micile probleme care adunate in timp te vor pune la pamant. Invata sa le citesti si astfel sa minimizezi stresul care apare. Spre exemplu, atunci cand te simti epuizata, fa mici pauze de munca pentru a-ti elibera mintea.

4.Preia controlul

Asigura-te ca detii controlul intotdeauna. Constientizeaza care sunt lucrurile care te streseaza si in acelasi timp care sunt cele mai usoare cai spre a te face sa te simti mai bine. Nu sta pe ganduri, actioneaza in consecinta. In fine, daca crezi ca nu poti de una singura, cere ajutorul celorlalti.

5.Nu te supraincarca

Principala cauza a stresului in ultima perioada este supraincarcarea. Evita deci sa te angajezi in mai multe activitati decat poti face in timpul alocat. Incearca de asemenea sa prioritezi treburile si sa le faci in functie de importanta acestora. Daca e posibil, aloca anumite sarcini celor din jur, colegilor, prietenilor. A cere ajutorul nu e nicidecum un semn de slabiciune ba mai mult, te va ajuta sa treci cu bine peste cele mai aglomerate zile si sa scapi de stres.

 

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: