22 februarie , 2024

Ultimele articole

AcasăRETETEVita cu sos gorgonzola si legume la tigaie

Vita cu sos gorgonzola si legume la tigaie

Iata reteta castigatoare de astazi din cadrul emisiunii „Mama mea gateste mai bine”.

Timp de pregatire: 40 de minute

Ingrediente (pentru 4 portii):

  • File de vita 4 buc (150 – 180 gr fiecare)
  • Gorgonzola 200 gr
  • Smantana lichida pentru gatit 60 ml
  • Ulei de masline 15 ml
  • Usturoi 1 catel
  • Sare dupa gust
  • Piper dupa gust
  • Morcovi
  • Telina
  • Sparanghel
  • Dovlecel
  • Ulei de masline
  • Cimbrisor

 

 

Reteta castigatoare_04.05.2015_vita cu sos gorgonzola si legume la tigaie

Mod de preparare:

SOS DE GORGONZOLA

·         Intr-o tigaie fara ulei se adauga branza gorgonzola si se marunteste cu o lingura de lemn.

·         Se adauga smantana lichida pentru gatit si se lasa la foc mic, pana cand branza se topeste si devine cremoasa si omogena.

 

FILE DE VITA

  • ·         Intr-o tigaie cu ulei incins se rumeneste un catel de usturoi strivit pentru cateva minute, dupa care se scoate din tigaie.
  • ·         Se adauga fileurile de vita si se lasa 3 minute pe fiecare parte, la foc mare, dupa care se condimenteaza cu sare si piper si se lasa sa se odihneasca un minut in tigaie, cu focul oprit.
  • ·         Se toarna un pat de sos de gorgonzola pe o farfurie, iar deasupra se pune fileul de vita.
  •  

LEGUME LA TIGAIE

  • ·         Legumele se curata, se spala si se taie in forma dorita.
  • ·         Se calesc intr-o tigaie cu ulei incins, incepand cu cele mai fibroase.
  • ·         Se aromatizeaza cu sare, piper si cimbrisor.

 

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: