25 aprilie , 2024

Ultimele articole

AcasăTIMP LIBERVIDEO Tantarii, cosmarul verii. De ce prefera anumite persoane si cum previi...

VIDEO Tantarii, cosmarul verii. De ce prefera anumite persoane si cum previi „atacul” cu ajutorul solutiilor naturale

Mancarimi, inflamatii, inrosiri ale pielii… Din pacate, neplacerile cauzate de tantari nu se opresc aici. Statisticile arata ca, la nivel mondial, tantarii sunt vinovati de decesul a peste un milion de persoane anual. Malaria, febra galbena, febra West Nile, encefalita sunt cateva dintre afectiunile care pot fi transmise de tantari. Din fericire, exista solutii naturale, eficiente si la indemana care alunga tantarii si ne feresc de disconfort.

Atractia tantarilor

Preferinta tantarilor pentru anumite persoane are un temei stiintific. Principalul argument pentru care tantarii sunt atrasi de anumite persoane tine de cantitatea de dioxid de carbon pe care acestea o degaja, scrie  Business Insider. Asadar, oamenii care expira mai mult dioxid de carbon, in special cei mai corpolenti, sunt victime  sigure ale tantarilor. De altfel, acesta este si motivul pentru care copiii sunt in general piscati mai putin decat adultii.

De asemenea, persoanele care fac exercitii fizice sunt mai predispuse ciupiturilor de tantari, caci, in timpul antrenamentelor,  in muschi se produce acid lactic, aceasta substanta fiind preferata de tantari. Mai mult, in timpul exercitiilor fizice si dupa, respiratia este mai profunda si accelerata, motiv pentru care este eliberata si o cantitate mai mare de dioxid de carbon.

Citeste continuarea articolului pe acasa.ro 

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: