Ai ramas in pana de idei si nu mai stii ce sa gatesti. Nu dispera. Rasfata-i pe cei dragi cu o tocana de mazare cu pui, un preparat delicios, rapid de gatit, numai bun pentru un pranz in familie.
Ai nevoie de:
– patru copanele
– 250 de grame de mazare
– doi morcovi
– doua cepe
– doua linguri cu bulion
– patru linguri de ulei
– doi catei de usturoi
– patrunjel
– sare
– piper
Mod de preparare:
Primul pas pentru a obtine o tocana delicioasa este sa calesti carnea in ulei ori in cateva cubulete de unt, pentru un plus de savoare, dupa care scoate-o.
Caleste ceapa taiata sub forma de solzisori, adauga usturoiul feliute, precum si morcovii taiati rondele si carnea.
Adauga o cana cu apa, iar mai apoi asteapta sa fiarba timp de 20 de minute. Ulterior, adauga mazarea si cartofii taiati sub forma de cuburi.
Adauga bulionul diluat cu putina apa si adauga peste toate ingredientele. Potriveste cu sare si piper, dar si cu alte condimente preferate.
La final, cand pui in farfurie, poti sa presari putin patrunjel verde, tocat marunt.
Extra tips: Acest preparat poate fi gatit oricand, indiferent de sezon, intrucat este bun si cu mazare congelata.