23 mai , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATEUrechile noastre ne pot indica starea de sanatate, iar acesti factori nu...

Urechile noastre ne pot indica starea de sanatate, iar acesti factori nu trebuie ignorati

Curatarea urechilor data la cateva zile este o procedura normala de igiena. Cu toate acestea, nu toti dintre noi stim ca ceara de urechi are o functie protectoare si poate indica starea sanatatii noastre.

Cu ajutorul unui betisor de urechi poti verifica culoarea cerii din urechi, iar noi iti vom explica ce inseamna.

1. Ceara de culoare gri

Daca ceara de urechi este gri fara alte simptome, nu este caz de ingrijorare. Este probabil doar praf. Este un lucru obisnuit pentru locuitorii de la oras deoarece aerul din orase este destul de poluat.

2. Ceara cu urme de sange

Daca observati urme de sange cand va curatati urechile, aceasta poate indica faptul ca timpanul este perforat. In acest caz, urechile pot fi afectate de infectii, care pot duce la otita si, in consecinta, la agravarea auzului. De aceea merita sa vizitati un doctor.

3. Ceara maronie

Daca secretia de ceara este excesiva si cu culori mai intunecate, aceasta poate indica faptul ca corpul dumneavoastra a trecut printr-un timp foarte stresant.

De aceea ar trebui sa incercati sa petreceti cateva zile intr-un mediu calm si linistit.

4. Ceara de culoare neagra

Daca s-a intamplat o singurata data nu treuie sa te ingrijorezi. Daca s-a intamplat de mai multe ori si te mananca urechile, atunci trebuie sa faci o vizita doctorului deoarece aceasta indica o infectie fungica.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: