21 iunie , 2024

Ultimele articole

AcasăFRUMUSETEUnghii cu probleme? Obiceiul frecvent care distruge unghiile

Unghii cu probleme? Obiceiul frecvent care distruge unghiile

Inrolare trafic.ro

Ingrijirea unghiile, asadar manichiura, este o parte semnificativa din procesul de ingrijire completa a femeii de astazi. Insa putine stiu ca probleme pe care le au la nivelul unghiilor se prea poate sa fie cauzate tocmai de felul in care-si fac manichiura.

 

Manichiura efectuata prea des poate fi cauza problemelor aparute la nivelul unghiilor, probleme ce tin adesea de textura lor, de fragilitatea lor, dar si de curbura si de forma unghiilor. Taiatul portiunilor necrescute suficient pot deforma inestetic unghia pe termen lung, predispunand la curbarea lor – „unghii de vrajitoare” – si la ruperea lor.

 

Aceasta consecinta neplacuta estetic apare din cauza faptului ca taiatul si pilitul realizate frecvent afecteaza fortele care actioneaza asupra unghiilor in procesul natural de crestere.

 

Astfel, unghiile se curbeaza catre interior in mod accentuat, se fragilizeaza si se subtiaza, rupandu-se mai des. Pot aparea si denivelari din cauza folosirii ustensilei de ridicare a pielitelor. Apasarea prea puternica genereaza denivelari de la baza unghiei care, pe parcurs ce creste, genereaza aspectul urat de „unghie ondulata”. Totodata, taiarea portiunilor necrescute suficient poate predispune la aparitia unghiilor incarnate.

 

Ingrijirea corecta a unghiilor incepe, in primul rand, cu efectuarea manichiurii nu mai des de o data la doua saptamani. Atunci unghiile pot fi taiate, dar niciodata din carne, si pot fi pilite cu delicatete astfel inca sa nu fie deformat unghiul natural de crestere.

 

Citeste si:  6 lucruri intrigante pe care femeile nu le stiu despre propriul lor corp

Totodata, este total contraindicata taierea pielitelor. Acestea pot fi impinse, efectiv, catre interior si date cu un ulei special de pielite. Aceste le hidrateaza, prevenind astfel aspectul de pielite despicate. Chiar si persoanele care si-au taiat pana acum pielitele pot renunta la acest obicei daca incep sa le impinga catre interior si le dau cu ulei de pielite.

 

Tineti cont ca o manichiura frumoasa nu vizeaza doar unghiile si pielitele. Aspectul estetic vizeaza toata mana. Aceasta trebuie protejata atunci cand spalati vase sau alte suprafete cu substante iritante prin purtarea manusilor. De asemenea, datul cu o crema puternic hidratanta pe maini este obligatorie zilnic, chiar de mai multe ori pe zi. Puteti opta si pentru ulei de masline. Acesta este recomandat de aplicat seara, inainte de culcare, si purtarea de manusi termice, care lasa totusi pielea sa respire, pe parcursul noptii.

 

Astfel veti avea maini frumoase si va veti mentine manchiura de invidiat.

 

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: