22 iunie , 2024

Ultimele articole

AcasăTIMP LIBER„Un om la locul lui” - un film despre decizii imposibil de...

„Un om la locul lui” – un film despre decizii imposibil de asumat, din 23 noiembrie în cinema

Inrolare trafic.ro

Petru Tudoran (Bogdan Dumitrache), inginer de foraj într-o companie multinațională, a primit o ofertă de muncă la București. Viitoarea soție este însărcinată.

Fosta iubită a suferit un accident înfiorător. Acum trebuie să facă o alegere. „Un om la locul lui”, un film despre decizii imposibil de asumat, scris și regizat de Hadrian Marcu, în cinematografe din 23 noiembrie. O adaptare liberă după romanul „Firesc” al lui Petru Cimpoeșu, cu Bogdan Dumitrache, Ada Galeș, Mădălina Constantin și Adrian Titieni.

Petru (Bogdan Dumitrache) este un om la locul lui. Un om decent, fără erori flagrante în palmares, un om ale cărui alegeri îl aduc în situația dificilă pe care o traversează pe parcursul filmului. Laura (Ada Galeș), viitoarea soție, tânără, emotivă, medic într-un oraș de provincie din România, visează la un mariaj ca-n reviste alături de Petru, în timp ce așteaptă un copil. Sonia (Mădălina Constantin), colega lui de muncă, dar și fostă iubită, inginer geolog, o femeie matură, căsătorită, suferă un accident în urma căruia își pierde un picior.

Petru caută un echilibru imposibil între două femei cu care împarte feluri diferite de iubire. „În mod instinctiv, oamenii caută afecțiune dar afecțiunea vine la pachet cu o altă persoană, ceea ce poate face situația complicată. Câteodată e de preferat singurătatea dar aceasta nu este o opțiune pe termen lung. Această contradicție creează pentru unii dintre noi o permanentă stare de conflict.

Citeste si:  Hollywood glam & farmec românesc la avanpremiera filmului „Love by Design”

Filmul încearcă să redea lupta interioară a unui bărbat și eșecul acestuia de a se înțelege pe sine. Eșecul de a evolua pe plan personal și degradarea cauzată de repetarea inconștientă a greșelilor.”, spune regizorul Hadrian Marcu.

LINK DECLARAȚIE VIDEO

 

„Un om la locul lui” a avut premiera mondială în cadrul secțiunii New Directors a Festivalului de Film de la San Sebastian, iar de vineri, 23 noiembrie, rulează în cinematografele din România. TRAILER OFICIAL:

Hadrian Marcu (n. 1976, Brăila) a absolvit Facultatea de Drept în 1999, iar în 2003 a început studiile la Facultatea de Regie a Universității Media. A lucrat ca regizor secund pentru lungmetrajul „Hârtia va fi albastră”, în regia lui Radu Muntean, iar din filmografia sa mai fac parte opt scurtmetraje, printre care se regăsesc „Domnul David”, „Unchiul Victor” şi „Joi”, acesta din urmă fiind selecţionat în competiţiile oficiale ale festivalurilor de film de la Namur, Thessaloniki și Hamburg. De-a lungul carierei sale, Hadrian Marcu a fost asistent de regie pentru aproximativ 80 de reclame, realizate în Colaborare cu unele dintre cele mai prestigioase case de producție din România și din străinătate.

„Un om la locul lui” este produs de Proof Film, în co-producție cu Oblique Media Film, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, Dafora, Mindshare Media, Romaqua Group, Star Foods, OMD, în colaborare cu Societatea Română de Televiziune. Distribuit de Domestic Film. Scenariul și regia sunt semnate de Hadrian Marcu.

Citeste si:  Starbucks a recunoscut: Serveste cafea cu spuma de insecte

Imaginea îi aparține lui Adrian Silișteanu. Montaj – Alexandru Radu, sunet – Sebastian Zsemlye, scenografie – Bogdan Ionescu, costume – Alexandra Alma Ungureanu, casting – Florentina Bratfanof, producător executiv – Titi Rădoaie, coproducător – Adela Vrînceanu Celebidachi, producători – Anamaria Antoci, Adrian Silișteanu. Pagina oficială de Facebook:

4 Proof Film

General Constantin Budișteanu, nr 12-14, ap 7, sector 1, București

contact: Anamaria Antoci, tel: 0740155602, anamaria@4prooffilm.ro www.4prooffilm.ro
Parteneri: Uniunea Cineaștilor din România, Primăria Capitalei prin Centrul Cultural Expo Arte, Conceptual Lab, Polirom Văzut de Radio Guerrilla

Parteneri media: Radio România Cultural, Cațavencii, Cărturești, Cinemagia, Cinemap, Cinefan, AaRC.ro, DinFilme.ro, FilmSi.ro, Life.ro, Movienews, Moviecore, Noizz.ro, Ziarul Metropolis, ziare.com.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: