1 decembrie , 2023

Ultimele articole

AcasăDIETEUn medic nutritionist, adevarul despre detoxifiere: ”Este o prostie fara margini!”

Un medic nutritionist, adevarul despre detoxifiere: ”Este o prostie fara margini!”

La inceputul fiecarui sezon, fie rece sau cald, oamenii au tendinta sa urmeze o cura de detoxifiere, pentru a elimina toxinele din organism, insa un medic nutritionist sustine ca acest lucru nu este benefic.

Mai exact, dr. Simona Tivadar, specialist in diabet si boli de nutritie a dezvaluit ca nu exista detox, intrucat nu exista toxine, motiv pentru care aceste cure sunt ”doar solutii iluzorii de sanatate vesnica”.

”Se confunda notiunea de deseu cu notiunea de toxine. Oamenii cauta prin aceste cure de detox sa elimine niste deseuri despre care presupun ca s-ar acumula in organismul lor. Orice medic gastroenterolog v-ar putea spune ca este o prostie fara margini sa incerci sa iti faci clisme repetate. Vei distruge flora microbiana, acolo e locul unde trebuie sa fie microbi.

Omul nu e o asa masinarie simpla pe care sa o detoxifici 10 zile. Daca vrei sa traiesti curat, trebuie sa mananci zilnic o alimentatie completa, trebuie sa faci sport zilnic. Aceasta poveste a toxinelor e o poveste care nu are nicio legatura cu realitatea. Sucurile verzi nu reusesc sa iti elimine din ceea ce crezi tu ca sunt toxine”, a declarat Simona Tivadar la Antena Stars.

De asemenea, ea sustine ca persoanele care consuma apa calda cu lamaie dimineata nu fac decat ”sa-si ia o doza mare de vitamina C”.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: