Primavara, in organism pot aparea tot felul de modificari, care afecteaza sanatatea fizica si emotionala.
Modificarile de temperatura si a duratei zilei pot afecta si ele temperatura corporala, secretiile hormonale si somnul.
Semne ale anemiei:
– hipertensiune arteriala;
– rata a respiratiei crescuta;
– piele pala si rece;
– presiune sanguina scazuta;
– marirea splinei.
Simptomele anemie:
– oboseala;
– tulburari de respiratie;
– dureri in piept;
– dureri abdominale;
– scadere in greutate;
– slabiciune;
– ameteala si lesin.
Alimentatia este foarte importanta pentru tratarea anemiei. Existe anumite alimente precum: painea alba, orezul, zaharul si deserturile lasa organismul fara necesarul de fier.
Citeste si: Cauzele anemiei, simptome, remedii
Aceste alimente ar trebui scoase din alimentatie, odata cu venirea primaverii.
Ce alimente sunt indicate pentru a scapa de anemia de primavara?
Alimente care contin Vitamina B12
Vitamina B12 se gaseste in cantitati mari in proteina animala, mai ales in ridichi si ficat, dar si in produsele lactate.
Sfecla
Sucul se sfecla contine potasiu, fosfor, calciu, sulf, iod, fier, cupru, carbohidrati, proteine, grasimi si vitaminele B1, B2, B6, acid nicotinic si vitamina P.
Urzica vie
Specialistii admit efectele benefice ale curelor de primavara cu infuzii de urzica vie si cu tije de papadie, pe durata de 6-8 saptamani.
Ce este anemia
Anemia apare atunci cand in organism nu exista suficiente celule rosii sanatoase pentru a purta oxigenul prin corp. Celulele rosii s-ar putea sa nu aiba suficienta hemoglobina, o proteina care genereaza culoarea rosie a sangelui. Anemia afecteaza una din zece femei, dar si barbatii si copiii pot suferi de ea.