15 iulie , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATETranspiratia excesiva

Transpiratia excesiva

Inrolare trafic.ro

Transpiratia excesiva este numita si si hiperhidroza. Multi oameni sufera de aceasta afectiune insa putini stiu ca nu au de ce sa se rusineze. Atat timp cat exista metode de combatere a acestei afectiuni, care apare mai ales pe timpul verii, nu ar trebui sa va panicati.

De unde vine transpiratia?

Secretia de transpiratie se produce datorita glandelor sudoripare, care sunt in numar de aproximativ 3 milioane in corp. Sub brate, in palme si pe talpi se afla glande speciale, numite glande apocrine, care se dezvolta incepand din pubertate.

Ce contine transpiratia?

Transpiratia contine 99% apa, o cantitate mica de clorura de sodiu(NaCl), uree, imunoglobine, acizi grasi volatili si colesterol.

De ce transpiram?

Hiperhidroza este termenul medical care defineste persoanele ce au probleme cu transpiratia in exces. Aceasta este cauzata de stres, emotii, exercitii fizice si hiperactivitate. Statisticile arata ca 1% din populatie sufera de hiperhidroza palmelor, a talpilor sau a subratului.

Exista doua tipuri de hiperhidroza: primara si secundara. Cea primara indica probleme la nivelul sistemului nervos, ceea ce face ca persoana in cauza sa transpire in exces in diferite parti ale corpului care contin un numar mare de glande sudoripare. Cei care sufera de hiperhidroza primara nu transpira pe tot corpul, ci numai in unele locuri. Hiperhidroza primara este totusi o afectiune foarte rara, momentele in care transpiri in exces fiind cauzate de alti factori. 

Oamenii afectati de hiperhidroza secundara transpira din alte cauze, care pot varia de la pacient la pacient: schimbari hormonale, menopauza, stres, probleme cu glandele etc. Cea mai buna metoda de tratament este identificarea cauzei principale. Astfel, hiperhidroza se poate trata incepand cu cauza ei, si nu numai sa i se suprime simptomele.

Cum se trateaza?

Persoanelor care nu au o problema reala cu hiperhidroza li se recomanda sa foloseasca leacuri pe care le pot procura din orice farmacie pe perioada cand au probleme. Celor care sufera de forma agravata li se recomanda sa consulte medicul sau sa urmeze un tratament cu Botox(injectabil) sau Vistabel.

Articolul precedent
Articolul următor
Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: