15 iulie , 2024

Ultimele articole

AcasăARTICOLETop 5 aspecte de care să ții cont când cauți să alegi...

Top 5 aspecte de care să ții cont când cauți să alegi din gama de usi pentru exterior

Inrolare trafic.ro

Locuind la casă, te bucuri de foarte multe avantaje, începând de la faptul că poți petrece oricât timp vrei în aer liber și până la faptul că te simți mai independent, având în vedere că vecinii sunt mai departe decât la bloc.

În acest caz, însă, este important să studiezi cu atenție gama de usi exterior de aici, pe care o ai la dispoziție, astfel încât să alegi modelul ideal în baza unor detalii esențiale. De la nivelul de securitate pe care o ușă ți-l oferă, până la design-ul deosebit – iată elemente pe care este bine să le pui în balanță.

Alege din gama de usi exterior în funcție de nivelul de securitate

Mai ales la casă, ușa de acces în propria locuință joacă un rol extrem de important, fiind vorba despre un obiect care trebuie să îți ofere un nivel optim de securitate. Așadar, asigură-te că ușa are balamale solide, o broască rezistentă, dar și un sistem de închidere eficient, pentru a te bucura de confort în propria casă, dar și de certitudinea că oaspeții nepoftiți vor rămâne la distanță atunci când ești plecat.

Materialul contează

Un alt aspect extrem de important, de care să ții cont, înainte de a lua o decizie este referitor la materialul din care este realizată ușa. În acest sens, poți alege:

  • o ușă metalică – pe piață găsești o varietate de modele, însă despre această ușă trebuie să știi că este una extrem de sigură, având, de regulă, încuietori eficiente și complexe;
  • o ușă din lemn triplustratificat – dacă îți dorești să te simți mai aproape de natură, poți opta pentru o ușă din lemn triplustratificat, care îți asigură o izolație foarte bună din punct de vedere termic, dar și fonic;
  • o ușă din PVC și geamuri de termopan – alegând un astfel de model, te bucuri de un aspect deosebit la nivelul propriei case. Mai mult, poți folosi ușa din PVC și pentru accesul în locuință de pe terasă, dacă ai mai multe intrări în casă.
Citeste si:  Aroma puternica, gust deosebit. Chec cu portocale

Tipul de deschidere

În ceea ce privește tipul deschiderii, este important să iei în considerare spațiul de care dispui. De exemplu, dacă holul de la intrare este unul suficient de generos, poți alege o ușă cu deschidere fie spre stânga, fie spre dreapta.

Dimensiuni

Nu uita să măsori înălțimea, respectiv lățimea și adâncimea de la intrare, pentru a fi sigur că alegi ușa potrivită, care să se plieze pe spațiul de care dispui. Dacă modelele standard de pe piață nu sunt pe placul tău, nicio problemă: poți alege să comanzi o ușă, care să fie realizată în dimensiunile de care ai nevoie.

Finisaj

În ceea ce privește finisajul, el trebuie să fie unul rezistent la toate tipurile de condiții meteo. De exemplu, este bine să iei în considerare cât de expusă la razele UV va fi ușa ta, precum și dacă va fi expusă ploilor. Astfel, poți alege un model care să nu se decoloreze și nici să se deterioreze în timp.

Punând în balanță toate aceste elemente, îți va fi mult mai ușor să iei o decizie potrivită, pentru a te bucura de confort acasă, dar și de un nivel optim de securitate. De exemplu, un magazin online de renume îți pune la dispoziție o gamă foarte largă de uși frumoase, dar și eficiente, precum și alte obiecte practice, de care ai nevoie într-o curte. Investind, de pildă, într-o copertină retractabilă de cea mai buna calitate, te bucuri de propria terasă, indiferent dacă afară este soare sau plouă!

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: