Daca iti doresti sa incerci un preparat delicios sa pur si simplu tii post si nu mai stii ce sa gatesti iti propunem sa incerci tocanita de ardei copti, ce se gateste rapid si e ideala pentru vara.
Ai nevoie de:
– zece ardei de culori diferite
– doua cepe mari
– un catel de usturoi
– doua conserve de rosii cuburi
– doua linguri de ulei de masline
– doua linguri de smantana vegetala
– sare
– piper
– o legatura de patrunjel
Mod de preparare:
Primul pas pe care trebuie sa-l faci pentru a gati tocanita de ardei copti e sa-i coci pe plita ori la cuptor, pana cand se vor inmuia bine. Apoi curata-i si lasa-i deoparte.
Citeste si: Ce sa mananci la micul dejun! Retete pe care e musai sa le incerci
Mai apoi toaca ceapa sub forma de solzisori si ustoriul, dupa care caleste-le in uleiul de masline cateva minute.
Taie ardeii sub forma de fasii ori cuburi, dupa care pune-i peste ceapa, adauga cateva linguri de apa si lasa tocanita la foc mic. Dupa zece minute, adauga rosiile sub forma de cuburi si sare, amesteca bine si acopera mancarea cu un capac.
Ulterior, dupa alte zece minute, ia tocanita de pe foc, potriveste de sare si piper si presara patrunjelul tocat marunt.
O poti servi cu o lingura de smantana ori iaurt, sau, daca tii post, cu smantana vegetala si mamaliguta.
Pofta buna!