Search for content, post, videos

Trucurile pe care trebuie sa le stie orice gospodina! Cum sa cureti grasimea din cuptor, dar si tocatoarele din lemn fara batai de cap

Se spune ca in bucatarie se gasesc cei mai multi microbi, motiv pentru care e musai sa fii foarte atenta si sa faci curat frecvent. Totusi, ca sa-ti usuram munca, iti propunem sa descoperi cateva trucuri utile.

Spre exemplu, cele mai utilizate obiecte din bucatarie sunt tocatoarele din lemn, motiv pentru care e important sa le cureti foarte bine. Nu trebuie sa le lasi in apa, pentru ca se vor rupe, insa poti sa le cureti foarte bine cu un scrub format din sare si zeama de lamaie. Amesteca bine ingredientele, aplica pe tocatorul de lemn, asteapta sa actioneze cinci minute, dupa care clateste-l.

De asemenea, ca sa cureti peretii cuptorului e musai sa folosesti o pasta groasa din bicarbonat de sodiu si apa, pe care o aplici in intreg cuptorul, pe rafturi, tavi si pereti. Lasa pasta sa actioneze peste noapte si a doua zi curata cu o spatula, sau un burete aspru.

De asemenea, ca sa cureti cuptorul poti sa amesteci o ceasca si jumatate de bicarbonat de sodiu cu detergent de vase. Vei obtine o pasta groasa, pe care trebuie sa o folosesti pentru suprafata interioara a cuptorului cu acest amestec si lasa sa actioneze cateva ore. Foloseste un pulverizator cu apa si umezeste pasta din cand in cand, ca sa nu se usuce. Foloseste un prosop uscat ca sa stergi amestecul si clateste daca este cazul.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *