Search for content, post, videos

Iti lingi degetele de placere! Cum sa gatesti pilaf taranesc!

Orezul cu legume, acel pilaf taranesc, este o reteta pe care o poti incerca in orice sezon si, mai mult de atat, este ideal pentru mesele in familie, intrucat iti va aduce aminte, evident, de momentele in care il savurai pe cel gatit de bunica ta.

Asadar, pentru a gati pilaf taranesc ai nevoie de:

– doua cani de orez
– patru cani cu apa
– doua cepe mari
– un morcov
– un ardei gras
– patru ciuperci
– patru linguri de ulei
– o conserva de rosii in bulion
– doua linguri de marar maruntit
– sare si piper

Mod de preparare pilaf taranesc:

Primul pas pe care trebuie sa-l faci ca sa gatesti aceasta reteta este sa maruntesti ceapa cat mai fin, dupa care sa toci celelalte legume. Intre timp, caleste ceapa in cele patru linguri de ulei pentru pilaful cu legume timp de doua minute.

Cand a devenit sticloasa, adauga legumele tocate fin si asteapta sa se inmoaie. Dupa doua minute, adauga apa si orezul spalat in prealabil in mai multe ape.

Aseaza capacul pe cratita si lasa pilaful cu legume sa fiarba timp de 15-20 de minute sau pana cand apa scade.

Adauga rosiile din conserva si amesteca-le bine. Mai asteapta cinci minute, ca sa fiarba, iar la final presara mararul tocat fin.

Se serveste fierbinte, cu carne pe gratar sau o salata verde ori de muraturi.

Sursa foto >>

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *