Pentru a-si pastra calitatile nutritive, alimentele preparate vor fi pastrate în frigider inca o zi, maxim. Legumele congelate isi pastreaza mai bine vitaminele decat legumele proaspete depozitate mai multe zile in frigider. Acestea sunt cateva dintre sfaturile prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi prezentate în cartea sa "si noi ce mai mancam?".Frigiderul are, de regula, doua zone de depozitare cu temperaturi diferite.
Una dintre acestea este zona de refrigerare. Aici temperatura trebuie sa fie în permanenta mai mica de +4 grade celsius. În functie de aliment, acestea se pot pastra de la 2 la 7 zile.
Cealalta zona este cea de congelare. În acest caz, temperatura trebuie sa fie în permanenta mai mica de -18 grade celsius. În functie de aliment, acestea se pot pastra de la 3 la 24 de luni.
Pentru o buna pastrare a produselor în frigider este nevoie de o verificare permanenta a temperaturii din cele doua zone.
Citeste articolul întreg pe www.rtv.net