Search for content, post, videos

Diferența dintre laptele de măgăriță premium și laptele obișnuit. Beneficiile laptelui de măgăriță

Diferența dintre laptele de măgăriță premium și laptele obișnuit. Beneficiile laptelui de măgăriță

Laptele de măgăriță este unul din cele mai prețioase daruri de la natură. Formula sa chimică este foarte similară cu cea a laptelui matern și datorită acestei proprietăți el poate fi consumat chiar și de nou născuți, sau persoanele cu intoleranță la lapte.

De asemenea, laptele de măgăriță este un lapte foarte bogat în vitamine și proteine, dar și alte substanțe care fortifică organismul și întăresc sistemul imunitar. Dar există și un lapte de măgăriță mult superior laptelui de măgăriță obișnuit. Este vorba despre laptele de măgăriță premium, care se obține prin mulgerea măgărițelor doar în prima perioadă a lactației, la 1-3 luni după ce au dat naștere puișorilor.

Spre diferență de laptele de măgăriță obișnuită, laptele premium are un conținut dublu de Lizozim – o substanță considerată cea mai valoroasă substanță din laptele de măgăriță, cu un rol foarte important pentru organism și sistemul imunitar.

Beneficiile laptelui de măgăriță pentru sănătate au fost demonstrate și științific de către cercetătorii de la Universitatea din Camerino, din Italia, secția de Științe Medicale Veterinare, Paolo Polidori și Silva Vincenzetti.

Care sunt beneficiile laptelui de măgăriță?

Așa cum am scris și în rândurile de mai sus, laptele de măgăriță este un lapte bogat în Lizozim, de asemenea, el este foarte ușor de digerat și se poate bea așa cum se vinde, nepasteurizat, deoarece nu conține bacterii.

Mai mult, laptele de măgăriță are un nivel foarte ridicat de antioxidanți Omega 3 și Omega 6 și ajută la scăderea colesterolului, întărirea sistemului imunitar și are efect benefic în vindecarea afecțiunilor pulmonare.

Laptele de măgăriță are un conținut foarte bogat de vitamine A, B1, B2, B6, C, D și E, având astfel o acțiune pozitivă asupra diferitelor organe interne ale corpului, precum și pielii.

Cu alte cuvinte, laptele de măgăriță este un aliment minune, de care poate profita oricine, indiferent de vârstă, de starea de sănătate sau de afecțiunile de care suferă.

De unde se poate achiziționa laptele de măgăriță?

Laptele de măgăriță are niște beneficii incontestabile și a devenit în ultimii ani un aliment foarte popular în rândul celor care acordă o grijă deosebită sănătății. Dar pe de altă parte, el este destul de dificil de procurat întrucât nu există foarte mult ferme de măgărițe în România, iar măgărițele, în mod natural, nu produc foarte mult lapte în comparație cu alte mamifere al căror lapte îl bem precum: ovinele sau bovinele.

Dintre toate fermele de măgărițe din România, Ferma Măgărițelor din județul Bihor iese în evidență pentru modul ecologic în care sunt crescute măgărițele de acolo și calitatea laptelui pe care îl comercializează.

De la Ferma Măgărițelor, poți cumpăra lapte premium la sticlă de 250 ml sau lapte premium la sticlă la flacon de 500 ml prin intermediul platformei FabricatinRO, unde poți găsi o mulțime de produse românești de cea mai înaltă calitate, fabricate responsabil de producători care pun un accent deosebit pe tradițiile și valorile românești.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *