Search for content, post, videos

Cum se taie in mod corect o muscata! Invata sa o pregatesti pentru urmatorul sezon

Una dintre cele mai des intalnite plante de la noi, muscata decorativa are nevoie de o ingrijire speciala pentru a inflori si a fi viguroasa.

Pe langa aspectul frumos, muscata se adapteaza cu usurinta atat in apartament, cat si in gradina, ba mai mult, muscata este un repelent eficient pentru insectele daunatoare.

Muscata nu necesita multa ingrijire, insa are nevoie de o taiere corecta. Acest procedeu inlesneste formarea unei tufe dese, sanatoase si simetrice.

Ce reguli trebuie sa respecti
Inainte de a incepe taierea, pentru a o intretine in mod corect, trebuie sa tii cont de tipul florii. Muscatele pot fi anuale sau multianuale. In prima varianta au nevoie doar de o procedura de ordin estetic, de corectarea formei. Spre deosebire de varianta doi, muscata multianuala, care are nevoie de doua taieri: una primavara si una toamna. Taierea are rol de stimulare a cresterii active a florilor, corectarea tufei, dar si perioada de inflorescenta.

Taierea corecta in perioada de primavara presupune rarirea coroanei in scopul asigurarii unei ventilari mai bune, iar procedura de taiere se face tuturor plantelor orientate catre interiorul coroanei.

Pentru taiere trebuie folosit un instrument bine ascutit si curat.

In toamna, muscata trebuie pregatita pentru hiberbat si trebuie taiata la scurt timp dupa ofilirea ultimelor flori, chiar inainte de sezonul rece. Muscatele nu se taie niciodata intre lunile decembrie-februarie, ele fiind slabite si riscand sa moara.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *