21 iunie , 2024

Ultimele articole

AcasăMAMICITelevizorul nu este prietenul copilului tau

Televizorul nu este prietenul copilului tau

Inrolare trafic.ro

Desi televizorul a fost unul dintre cele mai grozave lucruri inventate de omenire, acum a ajuns sa fie principalul tau dusman si, mai ales, al copilului tau, mult mai vulnerabil la influentele nocive ale acestuia.

Chiar daca ponderea audiovizualului in viata noastra se extinde de la o zi la alta, trebuie sa transformi acest fenomen intr-unul pozitiv pentru micutul tau. Nu lasa ca televizorul sa devina cel mai bun prieten al lui. Obisnuieste-l sa citeasca, spune-i povesti, invata-l sa duca o viata sanatoasa in care dependenta de micul ecran sa nu se instaleze.
Studiile au aratat ca fiecare copil isi petrece in fata televizorului in medie cate doua ore pe zi, cu acordul parintilor, care incearca sa controleze tendinta copiilor de a-si pierde vremea cu desenele animate. In weekend timpul alocat acestei activitati creste.

O alta problema care tinde sa nu fie vizualizata de catre parinti la adevarata ei dimensiune este violenta din programele tv. Astfel riscul de a-ti lasa copilul nesupravegheat in fata televizorului creste semnificativ, deoarece micutii tind sa imite ceea ce vad, iar in timp dezvolta comportamente violente la scoala sau in compania prietenilor. Vei descoperi ca joaca de-a robotul ucigas ii dauneaza micutului tau.

CONTINUAREA PE BEBELU.RO

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: