13 iunie , 2024

Ultimele articole

AcasăMAMICISughitul la bebelusi

Sughitul la bebelusi

Inrolare trafic.ro

Sughitul la bebelusi este de regula ingrijorator pentru parinti. In primele luni,copilul sughite la intervale regulate, mai ales dupa ce este hranit. Totusi, parintii trebuie sa stie ca nu este nimic ingrijorator cu privire la acest lucru, sughitul fiind normal la bebelusi. Unele studii au aratat ca cel mic sughite inca de cand se afla in burtica mamicii lui. Sughitul poate aparea din a 6-a saptamana de la conceptie.

Care sunt cauzele sughitului la bebelusi?

De ce bebelusii sughit mai mult este o intrebare la care specialistii nu au reusit inca sa raspunda cu exactitate. Parerile sunt impartite aici, dar una dintre cauze poate fi faptul ca bebelusul mananca destul de repede, inghitand mai mult aer. O alta cauza este faptul ca cel mic mananca prea mult sau este foarte agitat in timp ce mananca.

O ipoteza acceptata de cei mai multi specialisti este ca sughitul la bebelusi este cauzat de imaturitatea sistemului nervos al celui mic, care face sa existe o lipsa de concordanta intre respiratie si inghitire. Astfel, diafragma este iritata si in consecinta se formeaza sughitul.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: