20 mai , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATECe spune silueta ta despre problemele pe care le poti avea la...

Ce spune silueta ta despre problemele pe care le poti avea la rinichi

Depozitele de grasime de pe corp pot fi un indicator pentru posibile probleme renale.

Potrivit unui studiu recent, persoanele care atunci cand se ingrasa fac colacei in jurul abdomenului sunt mai predispusi sa dezvolte afectiuni la nivelul rinichilor.

 

Grasimea in jurul abdomenului este asociata cu un risc crescut de probleme relanel, arata un studiu publicat in revista de specialitate “Journal of the American Society of Nephrology”.

 

Cercetarea arata ca persoanele care au silueta-mar, spre deosebire de cele care au silueta-para, sunt mai expuse riscului de a dezvolta afectiuni ale rinichilor, pe parcursul vietii.

 

Studiul publicat in revista americana a Societatii de Nefrologie din SUA a fost realizat in Olanda. Peste 300 de persoane au participat la cercetare. Acestora li s-a masurat indicele de masa corporala si le-a fost analizat tesutul adipos de pe corp, mai ales din punct de vedere al depunerii grasimii.

 

Oamenii de stiinta au descoperit ca cei care, atunci cand se ingrasa, depun grasime in jurul abdomenului, adica cei care au silueta-mar, dezvolta mai frecvent probleme renale decat cei care depun grasime in zona soldurilor (silueta-para).

 

Motivul principal al predispozitiei la afectiuni renale ale celor cu silueta-mar este cresterea tensiunii arteriale si proasta irigare cu sange a rinichilor, cauzate de colaceii de grasime din jurul abdomenului.

 

Citeste si:  Dieta cu prune, cheia catre o silueta de invidiat! Dai jos trei kilograme, in sapte zile

4 tipuri de alimente ce iti pot afecta somnul

 

Arjan Kwakernaak, coordonatorul cercetarii, a explicat ca persoanele cu silueta-mar, chiar daca au o tensiune arteriala normala in baza analizelor medicale efectuate, tot prezinta o presiune sanguina ridicata la nivelul rinichilor. Situatia se inrautateste in cazul in care exista si depuneri de grasime la nivelul abdomenului, persoanele respective fiind clasificate drept supraponderale sau obeze.

 

Un purtator de cuvant al Centrului de Cercetare in Nefrologie din Marea Britanie a atras atentia ca forma mar a siluetei este cea mai “pacatoasa”, pentru ca a fost deja atestat medical ca aceste persoane care au grasime in jurul abdomenului dezvolta mai des probleme cardiovasculare decat cele care se ingrasa mai mult in zona soldurilor (para).

 

Studiul efectuat in Olanda pe peste 300 de oameni arata ca pericolul grasimii abdominale planeaza si asupra rinichilor, nu doar asupra inimii si a sistemului circulator.

 

Specialistii in medicina au precizat ca un om nu poate determina sau influenta locul unde se depune grasimea atunci cand se ingrasa, factorii determinanti fiind mai degraba de natura genetica. Ceea ce pot insa influenta, putandu-se si ajuta pe sine, este nivelul de grasime de pe corp. Cu alte cuvinte, nu putem determina unde ne ingrasam, dar putem determina daca ne ingrasam sau nu, prin alimentatia de zi cu zi si prin stilul de viata.

 

Citeste si:  Iata ce pasi poti urma pentru a te calma dupa un atac de panica

 

 

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: