Iata reteta castigatoare din data de 8.05.2015 din cadrul emisiunii „Mama mea gateste mai bine” – Șnițel de pui cu sos gorgonzola și risotto cu ciuperci.
Timp de pregatire 40 minute
INGREDIENTE – 4 PORTII
- Piept de pui 600 gr
- Pesmet 200 gr
- Parmezan 70 gr
- Gorgonzola 70 gr
- Smantana dulce 120 ml
- Oua 2 buc
- Faina 60 gr
- Orez 280 gr
- Ciuperci asortate 120 gr
- Ceapa 70 gr
- Supa de pui sau de legume 840 ml
- Patrunjel 1 legatura
MOD DE PREPARARE
RISOTTO CU CIUPERCI
- Ceapa se toaca marunt si se inabuse, apoi se adauga orezul si se mai caleste petru 2, 3 minute.
- Se adauga supa de pui sau supa de legume fierbinte cat sa acopere orezul si se amesteca. Se repeta procedeul pana cand orezul este fiert.
- Inainte cu 5 minute de a fierbe orezul se adauga ciupercile trase in tigaie in pralabil.
- Se inchide si se adauga patrunjelul tocat marunt.
SNITEL DE PUI CU SOS GORGONZOLA
- Pieptul de pui se bate pana se subtiaza, apoi se condimenteaza cu sare si piper.
- Bucatile de carne se trec prin faina, ou si pesmet amestecat cu parmezan maruntit.
- Se prajeste pe ambele parti pana devine crocant.
- Sosul se prepara amestecand smantana cu branza gorgonzola maruntita.