5 octombrie , 2024

Ultimele articole

AcasăRETETEȘnițel de pui cu sos gorgonzola și risotto cu ciuperci

Șnițel de pui cu sos gorgonzola și risotto cu ciuperci

Inrolare trafic.ro

Iata reteta castigatoare din data de 8.05.2015 din cadrul emisiunii „Mama mea gateste mai bine” – Șnițel de pui cu sos gorgonzola și risotto cu ciuperci.

Timp de pregatire           40 minute

INGREDIENTE  – 4 PORTII

  • Piept de pui 600 gr
  • Pesmet 200 gr
  • Parmezan 70 gr
  • Gorgonzola 70 gr
  • Smantana dulce 120 ml
  • Oua 2 buc
  • Faina 60 gr
  • Orez 280 gr
  • Ciuperci asortate 120 gr
  • Ceapa 70 gr
  • Supa de pui sau de legume 840 ml
  • Patrunjel 1 legatura

MOD DE PREPARARE

RISOTTO CU CIUPERCI

  • Ceapa se toaca marunt si se inabuse, apoi se adauga orezul si se mai caleste petru 2, 3 minute.
  • Se adauga supa de pui sau supa de legume fierbinte cat sa acopere orezul si se amesteca. Se repeta procedeul pana cand orezul este fiert.
  • Inainte cu 5 minute de a fierbe orezul se adauga ciupercile trase in tigaie in pralabil.
  • Se inchide si se adauga patrunjelul tocat marunt.

SNITEL DE PUI CU SOS GORGONZOLA

  • Pieptul de pui se bate pana se subtiaza, apoi se condimenteaza cu sare si piper.
  • Bucatile de carne se trec prin faina, ou si pesmet amestecat cu parmezan maruntit.
  • Se prajeste pe ambele parti pana devine crocant.
  • Sosul se prepara amestecand smantana cu branza gorgonzola maruntita.
Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

 

Citește și: