15 iulie , 2024

Ultimele articole

AcasăTIMP LIBERSMS-urile sunt preferate de mincinosi. Explicatia stiintifica

SMS-urile sunt preferate de mincinosi. Explicatia stiintifica

Inrolare trafic.ro

Potrivit unui studiu efectuat de cercetatorii de la Universitatea British Columbia, oamenii mint mai multin mesajele trimise pe telefoanele mobile, decat in viata reala.

Pentru a ajunge la acest rezultat, au fost folositi 170 de studenti care au participatin scenarii de tipul pietei bursiere,in care unii erau cumparatori si ceilalti brokeri. Studentii au fost rugati sa realizeze interactiuni prin patru forme diferite de medii de comunicare: mesaje text, convorbiri telefonice, apeluri video si fatain fata. Pentru a incuraja interactiunile, studentilor cu cele mai bune performante le-au fost promisi 50 de dolari. Cu toate acestea, actiunile vândute aveau probleme: ele urmau sa-si piarda valoarea la jumatate.

Dupa ce aceste scenarii au fost duse la bun sfârsit, cercetatorii au analizat care forme de comunicare duceau la mai multe minciuni. Cumparatorii de actiuni au raportat ca mesajele text erau cu 95% maiinselatoare decât cele video si cu 31% mai mincinoase decât interactiunile fatain fata. Acest lucru inseamna ca brokerii s-au simtit mai relaxati in momentul cândisi minteau partenerii de afaceri prin mesaje text.

Ceiinselati prin mesaje, mai furiosi decat ceilalti pagubiti

De asemenea, oamenii care au primit mesaje text au fost si mai furiosi decat ceilalti. Astfel ei au fost cu 20% mai nervosi decat cei mintiti fata in fata si cu 47% mai mult decât cei inselati prin convorbiriile video.

Citeste si:  Cele mai frumoase mesaje de FLORII! Transmite-le celor dragi SMS-uri si felicitari in aceasta zi de sarbatoare

Cei care au realizat studiul au declarat pentru mashable.com ca studiul se poate aplica si in viata reala, dand un exemplu de acum cativa ani cand o firma a dat afara mai multi angajati prin intermediul e-mailului, iar furia a fost extrem de mare.

 

 

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: