3 octombrie , 2023

Ultimele articole

AcasăSANATATESimptome ale meningitei de care trebuie sa stie fiecare parinte

Simptome ale meningitei de care trebuie sa stie fiecare parinte

Meningita este o boala legata de inflamatia membranelor protectoare care acopera creierul si maduva spinarii. Etiologia acestei boli poate varia, dar simptomele diferitelor tipuri sunt, in general, similare.

Se considera ca cei mici sunt cei mai sensibili la aceasta boala. De aceea, noi am decis sa le reamintim parintilor despre modalitatile de detectare a meningitei si caror simptome ar trebui sa li se acorde atentie in primul rand.

1. Febra brusca

Una dintre simptomele meningitei este febra care incepe brusc. Un copil incepe sa tremure si continua sa se planga ca ii este mereu frig.

Temperatura persoanei bolnave se ridica foarte repede si devine adesea o sarcina urgenta de a o scadea. Cu toate acestea, datorita faptului ca acest simptom este un semn al multor alte boli, trebuie sa se acorde atentie altor factori care arata schimbari in starea copilului.

2. Durerea de cap severa

Durerile de cap cauzate de meningita nu sunt doar puternice, ci insuportabile. Mai mult, durerea poate afecta si gatul unui pacient, dar din cauza durerii de cap, el nu poate sa-i acorde atentie.

3. Vederea dublata

O persoana afectata de meningita nu isi poate concentra vederea, de aceea vederea sa devine dubla.

4. Dureri de stomac, greata, voma

O persoana bolnava de meningita isi pierde pofta de mancare. Acest lucru se intampla partial din cauza starii de greata constante care poate fi urmata de dureri de stomac si varsaturi.

Citeste si:  Remedii naturale pentru pielea de gaina de pe gat

5. Sensibilitate la lumina

Un alt semn al meningitei este frica de lumina puternica deoarece provoaca lacrimarea ochilor si greata impreuna cu o inrautatirea durerii de cap.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: