22 mai , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATESemne ca mananci prea sarat

Semne ca mananci prea sarat

Sarea este foarte importanta pentru organism, ea ajuta la reglarea cantitatii de fluide din corp. In cazul in care organismul nostru nu primeste o cantitate suficienta de sare, tensiunea arteriala poate sa coboare la un prag critic.

Totusi, mare atentie la excesele de sare, pentru că pooatet fi periculoas pentru organism. Iata cateva semne care arata ca ai consumat prea multa sare.

Senzatia de sete
Atunci cand consumi o cantitate mare de sare corpul iti cere in permanenta apa.

Edeme
Umflarea extremitatilor si a ochilor dimineata este un alt semn ca mananci prea multa sare.

Dureri de oase
Atunci cand mananci sarat, automat consumi multa apa, iar frecventa de urinare creste. Aceasta creaza pierderi de calciu si accentueaza durerile de oase.

Pietre la rinichi
Excesul de sare accentueaza excretia calciului din urina. Medicii sustin ca aceasta combinatie dintre sare si calciu, acumulate in rinichi duce la aparitia pietrelor.

Dureri de cap
Un studiu purtat la Universitatea Johns Hopkins a aratat ca persoanele care consuma zilnic 1500 mg de sodiu sunt mai predispuse la migrene.

Pofte alimentare greu de controlat
Excesele de sare duc la desensibilizarea papilelor gustative. In timp, vei ajunge sa consumi din ce in ce mai multa sare, fara sa mai simti acelasi gust ca inainte.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: