19 mai , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATESemne ale cancerului pe care oamenii le ignora pana este prea tarziu

Semne ale cancerului pe care oamenii le ignora pana este prea tarziu

Daca ai o istorie de cazuri de cancer in familie atunci trebuie sa fii foarte atenta, in mod special daca observi aceste semne neobisnuite. Trebuie sa vizitezi periodic medicul si sa urmaresti orice fel de semn pentru a preveni aceasta boala.

Insa multe persoane nu pot observa aceste semne. Din pacate, doar cateva tipuri de cancer sunt aduse in atentia noastra, iar din acest motiv trecem cu vederea anumite semne si actionam prea tarziu. Este foarte important sa intelegi ca depistarea din timp este cea mai buna forma de preventie.

Fiecare tip de cancer are alte semne si depinde de pozitionarea celulelor canceroase si cat de mult s-au extins. Insa exista anumite simptome care sunt aceleasi pentru mai multe tipuri de cancer.

Schimbari in scaun

Modificari in marimea scaunului, diareea frecventa si iregularitatea sunt adesea semne ale cancerului tractului digestiv.

Schimbari ale urinarii

Daca observi ca trebuie sa folosesti toaleta mai des decat deobicei si intampini discomfort, poate fi un semn al cancerului care afecteaza prostata sau vezica.

Dureri

Durerile pot semnala cancerul oral, cancerul de piele sau cancerul care afecteaza organele genitale.

Sangerari

Scaunul cu sange, sangele din urina, tusea cu sange sau hemoragia poate sugera numeroase tipuri de cancer.

Galme

Citeste si:  Ghidul meu de sănătate intimă

Daca observi o noua galma sau una veche care si-a schimbat marimea trebuie neaparat sa consulti un medic specialist.

Modificarea pistruilor sau a unei alunite

Orice modificare de culoare, forma sau marime a unui pistrui sau a unei alunite poate fi un semn al cancerului. Trebuie luate in serios si trebuie sa consulti un medic urgent.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: