21 mai , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATEScapa de senzatia de nas uscat! Remedii naturiste

Scapa de senzatia de nas uscat! Remedii naturiste

Interiorul nasului trebuie sa fie umeda tot timpul. In caz contrar, poate deveni predispus la crapare, ceea ce poate duce la disconfort si sangerare.

Daca sunteti predispus la alergii sau sensibil la schimbari climatice sau sezoniere, atunci stiti cat de neplacut este sa aveti nasul uscat. Nu numai ca face respiratia sa fie o experienta neplacuta, ci va face mancarea preferata sa para dezgustatoare – uscaciunea nazala, la fel ca si congestia nazala, poate face alimentele mult mai putin apetisante.

Te-ai saturat de uscaciunea nazala? Atunci continuati sa cititi. Mai jos veti gasi cateva dintre cele mai eficiente solutii ale problemei, permitandu-va astfel sa scapati de disconfortul pe care il aduce.

Bea multa lichide

Unul dintre lucrurile pe care ar trebui sa le faceti atunci cand aveti nasul uscat este sa consumati suficienta apa. Supele si ceaiuri din plante sunt, de asemenea, de mare ajutor. Asta pentru ca deshidratarea poate face ca mucoasa nasului sa se usuce.

Bazeaza-te pe spray-urile nazale

Utilizarea unui spray nazal este o solutie eficienta pentru uscaciunea nasului deoarece ajuta la umezirea nasului. Cu siguranta gasesti la farmacie picaturi/spray-uri nazale fara prescriptie medicala. In afara de hidratarea mucoasei nasului, folosirea unui spray nazal ajuta la spalarea prafului, a polenului sau a oricarui alt iritant care poate duce la uscaciunea nazala.

Citeste si:  Iti curge nasul incontinuu? Se poate scurge si lichid din creier. Vezi daca esti in pericol

Instalati un umidificator

Daca sunteti predispus la uscaciunea nasului, atunci este o idee minunata pentru dumneavoastra sa investiti intr-un umidificator de inalta calitate. Acest lucru ar trebui sa fie instalat in camera dvs. si va ajuta la mentinerea nivelului adecvat de umiditate in aer. Asigurati-va ca umidificatorul este indreptat spre centrul incaperii si nu o piesa de mobilier pentru a evita proliferarea mucegaiului, ceea ce poate agrava problema.

Mergeti la sauna

Mersul la sauna este, de asemenea, un remediu excelent pentru nasul uscat – este ca si cum ati intra intr-o camera cu multe umidificatoare instalate. In timp ce este eficient impotriva uscaciunii nazale, mersul la sauna poate veni cu cateva dezavantaje la pachet.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: