4 martie , 2024

Ultimele articole

AcasăMAMICISaptamana 2 de sarcina

Saptamana 2 de sarcina

Este timpul sa va apucati de treaba daca vreti sa concepeti un copil. Veti continua sa faceti toate lucrurile uzale – si un „lucru” in special – veti incepe calatoria de la „petrecere in 2 si cea mai buna sticla de vin, va rog” la „serviti snitel de pui?”. Pregatiti-va de calatorie!

Pentru lista completa de saptamani :  Sarcina pe saptamani.

Cititi :  Saptamana 1 de sarcina

Va intrebati ce atceva se intampla in aceasta saptamana cu corpul vostru? Cititi in continuare..

 La ce va ganditi:

 

„Deci asa este sexul fara contraceptive! O Doamne, incercam sa avem un copil!”

Corpul dumneavoasta:

Aceasta este saptamana fericita in care puteti concepe un copil! Acum poate incepe un drum lung de la stari de voma pana la un adevarat joc de fotbal ce va avea loc in burtica dumneavoastra.
Saptamana aceasta totul de leaga de cifre: undeva intre 140 si 500 de milioane de spermatozoizi vor incerca sa treaca prin trompele uterine sa gaseasca un singur, solitar ou. Numai 200 dintre ei vor ajunge la sfarsitul drumului. Si in final doar unul dintre ei va castiga drepul de a face un mic dans al victoriei.
Chiar daca se intampla multe, adevarul este undeva in spatele scenei. Corpul dumneavoastra nu stie inca ce l-a „lovit”, si nu va sti pana saptamana urmatoare.
Daca simtiti ceva crampe, probabil sunteti la ovulatie.

Invata copilul sa faca la olita intr-o saptamana!

Copilul dumneavoastra:

La sfarsitul acestei saptamani se va intampla miracolul extrem – conceperea!
Odata ce oul a fost fecundat, se va inparti in 2 nuclee ce contin genele dumneavoastra si ale partenerului (cum ar fi ochii superbi ai tatalui si picioarele grozave ale mamei).
Daca oul a intalnit intr-adevar un spermatozoid, embrionul creat va incepe sa se divida iar si iar si iar. Micuta minge de celule isi va dubla dimensiunile la fiecare 12 ore (din fericire nu veti creste in acelasi ritm, desi veti avea impresia ca o faceti).
Desi nu veti sti pentru inca cateva luni, sexul copilului dumneavoastra, ochii sau culoarea parului, si chiar anumite lucruri legate de personalitatea lui/ei sunt deja stabilite. In momentul in care spermatozoidul a intalnit oul toate aceste carcateristi au fost stabilite.
In 3-4 zile de la concepere, oul va incepe sa se scimbe, de la o „bila” de celule intr-o formatiune de sute de celule , numita balocist. Atara ca o bucata microscopica de guma.

Micul balocis va calatori in urmatoarele 7-10 zile de-a lungul trompelor uterine, catre uter. felicitari mamico, esti insarcinata.. desi nu o stii inca!

Cititi :  Saptamana 3 de sarcina

 

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: