24 februarie , 2024

Ultimele articole

AcasăMAMICISaptamana 1 de sarcina

Saptamana 1 de sarcina

Menstruatia pe care o aveti in aceasta saptamana ar putea fi ultima pentru o buna perioada de timp. Bucurati-va!

Pentru lista completa de saptamani: Sarcina pe saptamani.

Bine, daca nu va bucurati de aceasta perioada, macar apreciati faptul ca daca nu ar fi aceasta perioada nu ati fi capabile sa concepeti un copil! Da, macar o data puteti considera ciclul menstrual ca fiind prietenul vostru.
Va intrebati ce altceva se intampla in aceasta saptamana cu corpul vostru? Cititi in continuare..

 La ce va ganditi:

„Adio crampe menstruale, absorbante si pofte de ciocolata! Bine ati venit crampe datorate sarcinii, absorbante zilnice si chiar mai mari pofte de ciocolata!”

 Corpul dumneavoastra:

 

In primele 2 saptamani de sarcina de fapt nici nu sunteti insarcinata. Da, ati auzit bine. Cand medicul sau moasa dumneavoastra calculeaza data la care ar trebui sa nasteti, va aduna 40 de saptamani de la prima zi al ultimului ciclu menstrual, si nu din momentul conceperii efective(in jur de ziua 14).
Cat timp sunteti in timpul ciclului menstrual, uterul asteapta si un ou se pregateste sa treaca prin trompele uterine, sperand ca va intalni un norocos, inotator rapid, spermatozoid.

Daca planuiti sa ramaneti insarcinata, acum ar fi un moment bun sa renuntati la toate obiceiurile nesanatoase, cum ar fi fumatul, drogurile sau bautura. Ar fi bine deasemenea sa incepeti sa luati vitamine cu acid folic – care este vitamina B – ce previne afectiuni legate de creier si sistemul nervos. Este bine sa luati acid folic inainte de a concepe si in primele zile de sarcina, dar veti vrea sa continuati pana in luna a 9-a (chiar si pana mai tarziu daca alaptati).

Copilul dumneavoastra:

 

Citeste si:  Anestezia epidurala

Desi aceasta saptamana este teoretic considerata prima saptamana de sarcina, copilul dumneavoastra este doar o licarire in ochii dumneavoastra (si un ou in ovar). Prima zi a ciclului menstrual, este considerata ziua 1 din 280 de zile ale sarcinii, chiar daca conceperea nu are loc decat in jur de ziua 14 (stiu, este de-a drepul confuz).

Cititi in continuare :  Saptamana 2 de sarcina

 

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: