Search for content, post, videos

Vine vara! Tu stii cum sa te protejezi de cancerul de piele?

Razele ultraviolete sunt importante pentru dezvoltarea osoasa a copiilor și pentru stabilizarea vitaminelor A si D, pentru tratarea unor boli precum unele eczeme si psoriazis. Insa, pe langa avantaje, expunerea la razele solare poate cauza si aparitia unor boli grave, cum ar fi cancerul de piele.  
 
Soarele,  prietenul sau inamicul nostru…

90% din cazurile de cancer dermatologic (de piele) apar la persoanele care sunt supuse razelor solare în abundență. Tocmai acesta este și motivul pentru care cele mai multe cazuri de cancer epidermic apar la pescari și fermieri. Observarea oricăror leziuni bubonice nevindecabile în orice zonă a corpului și analiza lor la timp poate ajuta la diagnosticarea bolii într-o faza precoce și ca atare, poate salva viața pacientului. Alunițele de culoare închisă, care apar datorită razelor solare și pe care cresc melanomi maligni sunt cel mai raspândit tip de cancer epidermic. „Aproape fiecare persoană are câte un semn din naștere sau alunițe pe corp. Din punct de vedere medical, dacă alunițele își modifică culoarea și mărimea în timp, devin periculoase. Tocmai de aceea este indicat ca alunițele corporale să fie verificate periodic și ținute sub control”, spune dr. Ahmet Günay, dermatolog la Liv Hospital – Turcia. 
De ce vara alunițele devin mai periculoase?

Pentru ca o aluniță  să se transforme în celulă canceroasă  aceasta trebuie să fie suspusă unei traume. Pe primul loc în ierarhia traumelor se află soarele.
Citeste continuarea articolului pe acasa.ro ( http://goo.gl/u9UnzN )

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *