24 mai , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATECe trebuie sa stii despre inlocuitorii de sare

Ce trebuie sa stii despre inlocuitorii de sare

Conform Asociatiei Americane a Inimii, trebuie sa-ti limitezi consumul zilnic de sare la 1500 mg pe zi, mai ales daca ai tensiunea mare sau daca suferi de boli cardiace.

Deja se stie ca mancarurile procesate, nesanatoase si fast-food-ul sunt pline de sare. Daca stai departe de ele poti reduce consumul zilnic de sare. Unele persoane inlocuiesc sarea cu diferiti inlocuitori pentru a limita consumul de sare. Este indicat sa faci si tu asta?

Ce trebuie sa stii despre inlocuitorii de sare
Majoritatea nu contin clorura de sodiu, insa contin clorura de potasiu care are aproximativ acelasi gust. Inlocuitorii de sare care contin clorura de potasiu au un gust acru.

Unii inlocuitori de sare din comert contin clorura de sodiu, dar in cantitati limitate. Deobicei combina clorura de sodiu si clorura de potasiu pentru a obtine o sare mai sanatoasa.

Problemele cu care vine clorura de potasiu la pachet
Pe langa faptul ca multe persoane considera ca are un gust acru, clorura de potasiu poate agrava conditiile medicale deja existente.

Expertii sustin ca poate fi riscant sa consumi clorura de potasiu daca ai probleme le rinichi sau daca iei medicamente pentru hipertensiune.

Un cerc vicios
Majoritatea oamenilor care renunta la sare si apeleaza la inlocuitori sunt cei care au tensiunea mare sau alte boli cardiace, insa asa cum am discutat mai devreme, clorura de potasiu poate veni la pachet cu o serie de riscuri pentru aceste persoane.

Citeste si:  Cum sa scapi de burta rapid si fara eforturi uriase! Sfaturile Mihaelei Bilic te vor ajuta sa ai un abdomen de invidiat

De exemplu, cei cu probleme la rinichi tind sa aiba o tensiune mai mare. Asa cum am mentionat mai sus, prea multa clorura de potasiu poate fi daunatoare pentru cei cu probleme la rinichi. Cu cat evita mai mult sarea si o inlocuiesc cu clorura de potasiu, cu atat li se agraveaza mai tare problemele.

Alte alternative
Doar pentru ca sarea si inlocuitorii de sare prezinta un pericol pentru sanatatea ta, asta nu inseamna ca trebuie sa renunti la mancarea gustoasa.

De exemplu, exista aminoacizi lichizi care contin doar 160mg de sodiu intr-o lingurita.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: