16 iulie , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATEFemeile pot fi alergice la propriul iubit. Iata de ce!

Femeile pot fi alergice la propriul iubit. Iata de ce!

Inrolare trafic.ro

Femeile care, din motive care nu au nicio legatura cu probleme medicale, au iritatii pe piele si mancarimi atunci cand sunt in prezenta partenerilor de cuplu se prea poate sa fie alergici la proprii iubiti.

 

O femeie poate simti iritatii si mancarimi pe piele, mai ales la nivel vaginal, fara sa sufere de nicio boala cu transmitere sexuala. Motivul: alergie la sperma partenerului.

 

Afectiunea nu este scoasa din filmele de fictiune, fiind perfect reala. Este vorba de hipersensibilitate la plasma seminala umana (HPS), adica la lichidul seminal al barbatului, si afecteaza aproximativ 12% din femei.

 

Aceasta hipersensibilitate la lichidul seminal se manifesta prin mancarimi, iritatii, eczeme si chiar dureri la urinare, simptomele aparand dupa ce femeia a facut sex neprotejat cu partenerului ei.

 

12% din femei sufera de hipersensibilitate la plasma seminala, alergia neavand nicio legatura, de fapt, cu partenerul sexual. Femeile care au HPS sunt alergice la lichidul seminal al oricarui barbat.

 

Din fericire, HPS nu cauzeaza infertilitate, dar face ca viata sexuala a cuplului sa fie cat se poate de problematica si plina de provocari. Femeile care banuiesc ca ar putea avea aceasta forma de alergie trebuie sa se adreseze unui medic ginecolog foarte bun pentru ca acesta sa-i puna diagnosticul si sa-i prescrie un tratament care, oricum, nu va face sa dispara HPS, dar macar va atentua simptomele neplacute de iritatii si mancarimi la nivelul vulvei.

 

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: