Search for content, post, videos

Galbenusul de ou, la fel de priculos ca si tigarile?

Un grup de cercetatori de la Universitatea Western Ontario, Canada sunt de parere ca oamenii care consuma galbenus de ou se expun unui risc foarte mare.

Ei sunt de parere ca galbenusul oului provoaca intarirea arterelor, crescand riscul de arteroscleroza, maladie cardiovasculara caracterizataprin depunerea de
depozite ateromatoase la nivelul arterelor mijlocii si mari.

Potrivit cercetatorilor, aceste depozite conţin colesterol, material lipidic si lipofage, care dezbina structura celulara a arterei si o intaresc. La fel ca si in
cazul fumatorilor, efectele acestei boli care este favorizata de consumul de galbenus de ou sunt crunte la nivelul sistemului circulator, avand in vedere ca
arteroscleroza este cauza principala a mortalitatii in tarile vestice.

Pentru a ajunge la concluziile mai sus mentionate, au fost monitorizati 1231 de barbati si femei cu media de varsta de 61 de ani. Cercetatorii au demonstrat astfel
ca riscul de arteroscleroza creste semnificativ in cazul persoanelor care fumeaza sau consuma regulat oua.

loading...
<

2 comments

  • <cite itemprop="author">ioana</cite>

    Astea au fost niste prostii de studii prin anii 2000, intre timp s- ajuns la concluzia ca evitarea acestui aliment, mai ales la copii, e mai periculoasa decat tigarile…Niste prostii de studii, chiar si adultii pot consuma pana la 7 oua pe saptamana fara nici o influenta asupra colesterolului. Americanii au atatea probleme cu obezitatea, consumul de oua era problema lor, nu carnatii si bacon-ul pe care-l consuma la micul dejun.

  • <cite itemprop="author">Alina Miculschi</cite>

    Cateodata scrieti niste articole atat de proaste incat nici voi nu cred ca le credeti din moment ce nici macar nu le semnati!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *