Search for content, post, videos

Epidemie de gripa in Romania! Avertismentul transmis de specialisti este alarmat! Semnele care te trimit urgent la medic

Romanii se confrunta la inceput de 2019 cu o situatie extrem de periculoasa dupa ce ministrul Sanatatii a anuntat faptul ca autoritatile sunt in stare de alerta. O epidemie de gripa este pe punctul sa fie declansata.

Sorina Pintea, Ministrul Sanatatii a explicat in ce conditii poate fi declarata epidemia de gripa.

„Nu suntem foarte departe de declararea epidemiei si daca trei saptamani la rand avem saptamana epidemica, adica numarul cazurilor confirmate este mai mare decat numarul cazurilor estimate, putem vorbi despre o epidemie. Avem deja o saptamana epidemica si avem toate sansele ca joi, cand vom prezenta datele INSP, sa avem si a doua saptamana epidemica.

De aceea, masurile pe care impreuna cu specialistii le-am comunicat Directiilor de Sanatate Publica si Ministerului Educatiei sunt masuri ca si in cazul unei epidemii de gripa”, a spus Pintea.

„Pentru cei care prezinta simptome, primul lucru sa mearga la mediul de familie si, daca se poate, sa nu iesim din casa in colectivitate, in locuri aglomerate. De asemenea, foarte important este triajul epidemiologic in scoli, triaj care poate fi facut de catre cadrele didactice, adica pur si simplu recunoasterea unui copil care prezinta simptomele unei raceli. Important este sa nu folosim automedicatia, sa urmam cu strictete recomandarile specialistilor”, a declarat, duminica, ministrul Sanatatii, Sorina Pintea.

Despre cele 20 de cazuri de deces, Pintea a spus: „au avut in comun un singur lucru, nu erau vaccinate”. „Din cele 20 de persoane decedate – 16 au avut conditii medicale preexistente”, a mai punctat ministrul Sanatatii.

„Cealalta categorie ar trebui sa se vaccineze cumparand vaccinul din farmaciile cu circuit deschis. Din datele pe care le avem in acest moment, procentul este foarte mic. Populatia nu a ales sa se vaccineze”, a precizat Sorina Pintea.

Pe langa vaccinare, trebuie sa respectam cu strictete anumite masuri igienico-sanitare, trebuie sa evitam aglomeratiile, parintii sunt sfatuiti sa-si tina acasa copiii bolnavi, vizitele in spitale sa fie restrictionate, iar in scoli sa fie facut un triaj epidemiologic.

SIMPTOMELE GRIPEI:

– Febra 39-40 de grade, dureaza 3 – 5 zile;

– Frisoane, dureri musculare;

– Tuse, secretii nazale, ragusala, astenie.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *