Search for content, post, videos

Efectele consumului de orez brut

Indiferent daca sunteti un sustinator al dietei crude sau pur si simplu va place sa mancati crocant, consumul de orez brut poate fi in detrimentul sanatatii dumneavoastra. La inceput, poate parea ca nu este nimic in neregula cu acest obicei al tau.

Orezul brut, la urma urmei, provine din natura, astfel incat acesta ar trebui sa fie lipsit de substante chimice daunatoare sanatatii, care se gasesc frecvent in atat de multe produse alimentare prelucrate de astazi si mese de fast-food. In timp ce acesta este un adevar absolut, ramane faptul ca mancarea de orez nepregatit nu este deloc asa de sanatos cum ati vrea sa credeti.

Unele boabe din natura pot fi consumate crude fara a provoca probleme in organism. Cu toate acestea, exista, de asemenea, cele care pur si simplu nu sunt potrivite pentru consum nelimitat, iar orezul este unul dintre ele. Impreuna cu alte tipuri de cereale care nu sunt potrivite pentru a va manca prime, conform expertilor, consumarea orezului fara a gati mai intai poate provoca o varietate de probleme.

Digestia slaba

Orezul, la fel ca multe alte seminte si legume, este acoperit de o substanta protectoare numita celuloza. Este acolo pentru a proteja boabele de orez de orice care le poate deteriora. Din pacate, tractul digestiv nu este echipat cu mijloacele de digerare a celulozei. Cu celuloza intacta, corpul dvs. nu este in masura sa se bucure de continutul nutritiv al orezului. O modalitate de a distruge aceasta substanta protectoare numita celuloza? Gatiti orezul inainte de a le consuma.

Ingestia bacteriilor

Alimentele sunt gatite nu numai pentru a usura digerarea si pentru a provoca diferite substante nutritive sa fie absorbite de organism, dar si pentru a ucide microbii. Un tip de bacterie gasit intr-o multime de alimente nepregatite pe care ar trebui sa fiti deosebit de precaut este de bacillus cereus.

Unele tulpini ale acestei bacterii tind sa concureze cu bacteriile prietenoase din intestin care pastreaza numarul celor greu de controlat. De exemplu, exista o tulpina in orezul brut care poate provoca greata si varsaturi. Expertii spun ca aceste efecte daunatoare pot fi intalnite in 24 de ore de la consumul de orez nepreparat cu tulpina bacteriilor particulare.

Ingestia unui insecticid natural

Orezul si alte tipuri de boabe precum si fasolea au propriul lor insecticid numit lectina. Un tip de proteine, lectina este de fapt cunoscut ca una dintre principalele cauze ale otravirii alimentare. Expunerea alimentelor la temperaturi ridicate poate determina acest insecticid natural sa se distruga, facandu-l astfel inofensiv cand este consumat.

Simptome precum greata, varsaturile si diareea pot fi intalnite la consumul de orez brut cu lectina. Aceasta forma naturala de insecticid poate, de asemenea, sa previna repararea celulelor deteriorate ale tractului digestiv. Efectele rele ale lectinei asupra corpului nu se termina acolo. Potrivit expertilor, este asociat cu dezvoltarea unor probleme cum ar fi diabetul zaharat, boala celiaca si chiar si cancerul colorectal!

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *