29 martie , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATECinci cauze comune ale sughitului si cum sa scapati de el

Cinci cauze comune ale sughitului si cum sa scapati de el

Cu totii am trecut prin experienta sughitatului, contractiile involuntare ale muschilor diafragmei. Sunt atat de enervante, cat si jenante, mai ales cand se desfasoara o perioada lunga de timp. Iata ce cauzeaza sughitul, astfel incat sa puteti lucra la prevenirea acestora.

Mananci prea repede
Sughițul este o problemă frecventă, care aproape întotdeauna se rezolvă de la câteva minute, pâna la câteva ore. – dar dacă aveți nevoie de puțin ajutor pentru a scăpa de sughiț, trebuie să citești aceste trucuri foarte eficiente. Potrivit lui Marc Wishingrad MD, un gastroenterolog din Santa Monica,

„Cauza principala este de obicei legata de mancatul prea rapid, prea mult sau prea iritant (alimente picante, prea calde sau reci)”, spune Dr. Wishingrad . „Prevenirea, in esenta, este de a invata sa mancati incet”

Obiceiuri proaste
Consumul de alcool si fumatul nu sunt doar obiceiuri proaste, ci pot provoca deseori sughituri.

Starea voastra emotionala
Potrivit doctorului Mike, stresul emotional – sau emotia – poate duce la sughituri. Cand simtiti ca adrenalina incepe sa pompeze sau creste ritmul cardiac, amintiti-va sa respirati!

GERD
Sughiturile pot fi, de asemenea, legate de starea foarte frecventa numita GERD (boala de reflux gastro-esofagian). „Sughitul GERD poate fi un ciclu vicios, iar GERD duce la sughituri si sughituri”, explica Dr. Wishingrad.

Citeste si:  De ce este bine sa faci gargara. Beneficii pentru sanatate

Interventie chirurgicala
Potrivit cardiologului din Florida de Sud, Adam Splaver, MD, in unele cazuri, interventiile chirurgicale abdominale pot provoca sughituri, precum si tumori ale burtii sau ale sistemului nervos central (acestea sunt de obicei greu de rezolvat) sau accidente vasculare cerebrale. Daca simptomele nu trec in cateva ore este indicat sa mergeti la un medic.

Sughituri care dureaza mai mult de 48 de ore
Acestea sunt definite ca sughituri persistente si medicul trebuie consultat intotdeauna. Cauzele pot include GERD, efectele secundare ale medicamentelor, afectiuni neurologice, precum si diverse infectii, precum si cancer, desi acestea sunt rare, spune Dr. Wishingrad.

Tratament medical
Daca sunteti in cautarea pentru o tratare rapida, exista unele remedii pentru sughit. Daca, totusi, aveti sughituri persistente, Dr. Wishingrad spune ca tratamentele includ medicamente pentru blocarea acidului, precum si medicamente care afecteaza sistemul nervos, cum ar fi torazina, baclofenul si neurontina.

Exista proceduri chirurgicale minore, care pot fi facute in cazul in care medicatia nu functioneaza.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: