Search for content, post, videos

Alimentele minune care efectiv te intineresc vazand cu ochii!

Inca din cele ma vechi timpuri, unele dintre cele mai dezvoltate popoare ale lumii au incercat sa inteleaga ce fel pot prelungii ciclul unei vieti.

Potrivit relatarilor istorice, cei care au descoperit care este secretul unei vieti mai lungi au fost asiaticii. Ei si-au dat seama ca rolul alimentatiei este esential in mentinerea sanatatii si tineretii organismului uman si tocmai de aceea si-au cladit intreaga cultura gastronomica in acest sens.

In baza acelor descoperiri, in ziua de azi au fost identificate unele alimente care incetinesc procesul de imbatranire datorita faptului ca elimina toxinele din organism si incetinesc astfel arderile celulare.

Aceste alimente ofera un continut ridicat de antioxidanţi, care încetinesc procesul de îmbătrânire.

Unul dintre aceste alimente este ceaiul verde. S-a demonstrat ca antioxidantii din ceaiul verde ajuta la prevenirea cancerului, regleaza tensiunea arteriala, scade nivelul colesterolului sau si a glicemiei si au un efect tonic asupra sistemului imunitar. Ceaiul verde este folosit astfel din cele mai vechi timpuri iar unii dintre cei mai longevivi oameni din lume il consuma cu incredere.

Un alt aliment care ajuta la mentinerea tineretii este ciocolata pura, sau ciocolata amara. Avand in vedere ca nu are zahar, ciocolata amara nu grabeste imbatranirea. Zaharul este considerat o adevarata otrava de unii dintre cei mai renumiti nutritionisti care sunt de parere ca ar trebui eliminat toal din dieta. Ciocolata amaruie nu contine zahar insa are un aport bogat de flavonoizi, substante din cacao care scad riscul bolilor cardiace si previne aparitia dementei
Rosiile sunt un alt aliment minune tot datorita caracterului antioxidant puternic. Licopenul, colorantul natural al rosiei, protejeaza fata si pielea si imipedica imbatranirea prematura.

Licopenul, colorantul roşu găsit în tomate, este un antioxidant puternic care te menţine tânără şi îţi protejează pielea de semnele îmbătrânirii. Avantajele nutriţionale ale roşiilor se păstrează indiferent cât de mult sunt gătite, iar pentru absorbţia cea mai bună nutriţioniştii recomandă consumul alături de ulei de măsline.

Vinul rosu, cobat in antioxidanti si resveratrol, creste nivelul colesterolului bun. Totodata, mineralele din vinul rosu ajuta la intinerirea tenului si a pielii.

Poate cel mai important aliment care ne ajuta sa aratam tinere mereu, apa poate fi consumata fara limite. Apa creste nivelul energetic al intregului organism si hidrateaza celulele, conferind astfel o buna functionare a corpului nostru.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *