23 iunie , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATEPana si hainele proaspat spalate ne pot imbolnavi!

Pana si hainele proaspat spalate ne pot imbolnavi!

Inrolare trafic.ro
Spalatul hainelor la temperaturi scazute este intr-adevar ecologic, dar nu lipsit de riscuri pentru sanatate. Numeroase bacterii prezente pe haine nu sunt ucise in timpul spalarii daca apa are mai putin de 40 de grade si astfel riscam sa ne imbolnavim. Aceasta este mesajul specialistilor prezenti de curand la Forumul stiintific pentru Igiena Domestica din Marea Britanie.
Rufele care sunt spalate la 30 de grade au doar de zece ori mai putine microorganisme decat inainte sa fie spalate. Atunci cand temperatura creste la 40 de grade, sunt distruse de 500 de ori mai multe bacterii, arata un studiu efectuat de expertii renumitului Institut Pasteur din Franta.

O incarcatura de haine pentru o spalare automata contine aproximativ 100 de milioane de bacterii E.coli, potrivit profesorului Sally Bloomfield, din cadrul Scolii de Igiena si Medicina Tropicala din Marea Brutanie. Hainele mai pot fi contaminate custafilococi aurii, asociati cu infectii ale epidermei, ale tractului urinar, dar si cu pneumonia.

Citeste continuarea articolului pe acasa.ro 

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: