Originar din Asia Centrala, migdalul a foat adus in Europa de Greci, in Evul Mediu. Inca din secolul XX a inceput sa fie folosit impotriva afectiunilor canceroase datorita proprietatilor sale antitumorale.
Pentru beneficiile pe care le confera organismului, precum si a gustului deosebit, samburii de migdale au castigat repede teren, devenind un ingredient foarte apreciat in multe bucatarii internationale.
Samburii de migdale reprezinta un aliment extrem de bogat in proteine, fibre, grasimi si acizi grasi esentiali, vitamine: A, B, E, F, precum si minerale: calciu, clor, fier, zinc, magneziu.
Migdalele sunt recomandate in curele de detoxifiere, dar si in consumul zilnic, avand efect de reducere a bolilor cardio-vasculare, de imbunatatire a digestiei, de imbunatatire a activitatilor cerebrale, de intarire a sistemului imunitar.
Totodata migdalele reprezinta o resursa importanta pentru hidratarea si tonifierea pielii (uleiul de migdale), precum si pentru sanatatea si frumuseatea parului si dintilor.
Samburii de migdale, desi bogati in calorii, sunt recomandati si in curele de slabire, deoarece sunt usor digerabili, coboara nivelul zaharului din organism si dau o senzatie de satietate pe termen lung.
Totusi, acest lucur nu inseamna ca putem manca oricat fara sa ne ingrasam. Consumul zilnic nu trebuie sa fie exagerat, fiind suficienti cativa samburi de migdale, maxim 30-40g, pentru a asigura aportul zilnic necesar de nutrienti oferiti de acest aliment.
Samburii de migdalele se recomada sa fie consumati ca adaos in diverse preparate, maruntiti, macinati sau sub forma de fulgi si de preferat in stare cruda.
Datorita acestor proprietati multiple, samburii de migdale se regasesc in foarte multe dintre retelele mele.
CONTINUAREA PE MAMI STIE TOT