24 februarie , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATECum poate duce la moarte rujul! Un pericol adevarat!

Cum poate duce la moarte rujul! Un pericol adevarat!

In urma unor studii efectuate in Marea Britanie, cercetatorii au ajuns la concluzia ca rujul poate provoca moartea, din cauza substantelor pe care le are in compozitie. Totodata, aceasta descoperire este si mai periculoasa avand in vedere ca, potrivit aceluiasi studiu, o femeie inghite, pe parcursul vietii, aproximativ 1,5 kilograme de ruj.

Asadar, cercetatorii britanici din cadrul Ministerului Sanatatii din Marea Britanie mentioneaza ca exista substante concrete din compozitia rujului care pot cauza decesul unei persoane. Acestea sunt: parabeni, metacrilat, plumbul si cadmiul.

Aceste substante sunt absorbite de organism si pot provoca de la atacuri cerebrale pana la infarct, actionand negativ si asupra sistemului nervos central. Totodata, rujurile moderne sunt pline cu triclosan, substanta care poate bloca muschiul inimii si din cauza careia unele bacterii din organism pot deveni imune la antibiotic.

Insa, aceste substante sunt interzise prin lege, in compozitia rujurilor. Marile companii respecta aceasta lege, potrivit Daily Mail, insa, din cauza rujurilor contrafacute, afectiunile cauzate de substantele mentionate mai sus sunt in continua crestere. Se pare ca are loc o invazie a rujurilor contrafacute chinezesti care este cat se poate de greu de stavilit.

Potrivit aceluiasi studiu, femeile care incep sa se rujeze inainte de 16 ani sunt predispuse la afectiuni ale incheieturilor si au un risc mare de a suferi blocaje renale in jurul varstei de 40 de ani, din cauza plumbului asimilat de organism.

Totodata, femeile insarcinate care se rujeaza isi expun pruncul la pericolul developarii unor alergii foarte grave.

Efectele substantelor nocive:

Parabenii afecteaza menstruatia si duc la infertilitate.

Metacrilatul favorizeaza aparitia bolii Lupus.

Plumbul afecteaza rinichii.

Cadmiul nu poate fi eliminat din organism si afecteaza sistemul nervos.

Triclosan duce la acnee, infertilitate, dereglaje hormonale, dezechilibre musculare si probleme menstruale.

 

Citeste si:  Secrete pe care asistentele si-ar dori sa ti le spuna

 

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: