16 iunie , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATECe fel se foloseste scoarta de la copaci pentru sanatate! Trateaza pana...

Ce fel se foloseste scoarta de la copaci pentru sanatate! Trateaza pana si obezitatea

Inrolare trafic.ro

Diverse afectiuni precum varicele sau reumatismul sau obezitatea, pot fi tratate cu ajutorul scoartei de copac. Mai precis, scoarta de la diverse tipuri decopac are efecte uimitoare asupra sanatatii corpului.

Aceasta metoda de a tratat anumite afectiuni este folosita in medicinapopulara de sute de ani si se folosesc scoarte de la stejar, crusin, castan, ulm sau mesteacan, dupa cum urmeaza:

Scoarta de mesteacan ajuta la calmarea durerilor reumatice, poate fi folositain cazul infectiilor urinare.

Scoarta de ulm, folosita sub forma de decoct, ajuta la durerile reumatice, la eczeme si reduce inflamatiile.

Scoarta de castan salbatic este folosita pentru prepararea unei tincturi care este remediu impotriva varicelor. Astfel, din 50 de grame de scoarta pulbere, amestecate cu 150 mg de alcool, se obtine tinctura din care se consuma zilnic cate 10 picaturi.

Scoarta de salcie se foloseste tot sub forma de tinctura. Tinctura se obtine amestecand 20 de grame de scoarta cu 100 ml de alcool de 70 de grade si se lasa la macerat 2 saptamani. Cu cate 10 picaturi consumate de 5 ori pe zi, pot fi tratate afectiuni inflamatorii, febra, durerile reumatice, durerile de cap, pot fi prevnite accidentele vasculare.

Scoarta de crusin se foloseste impotriva obezitatii. Se prepara un decoct din scoarta de cusin, dintr-o lingura de pulbere de scoarta si 200de mll de apa fierbinte. Se bea cald inainde de culcare, ajutand foarte mult digestia.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: