27 mai , 2024

Ultimele articole

AcasăTIMP LIBERRugaciunea destinata bolnavilor! Rosteste-o zi de zi si vei avea parte de...

Rugaciunea destinata bolnavilor! Rosteste-o zi de zi si vei avea parte de minuni in viata

Despre Sfantul Luca se spune ca este ocrotitorul bolnavilor, fapt pentru care iti propunem sa rostesti aceasta rugaciune ce face minuni pentru persoanele care se afla in suferinta.

Sfinte Ierarh marturisitor, invatatorule al adevarului si doctore fara de arginti Luca, tie plecam genunchii sufletului si ai trupului si cazand la cinstitele si tamaduitoarele tale moaste pe tine te rugam precum fiii pe tatal lor: auzi-ne pe noi, pacatosii, cinstite parinte, si du rugaciunea noastra la Milostivul si Iubitorul de oameni Dumnezeu, ca unul care stai inaintea Lui dimpreuna cu sfintii toti. Credem ca ne iubesti cu aceeasi dragoste cu care ai iubit pe fratii tai cand vietuiai in aceasta lume.

Mestesugul doctorilor stapanind, in multe randuri cu ajutorul harului suferintele celor bolnavi ai vindecat, iar dupa cinstita ta adormire Stapanul tuturor a aratat moastele tale izvor de tamaduire: ca felurite neputinte se vindeca si putere se daruieste celor ce cu evlavie le saruta si cer dumnezeiasca ta mijlocire. Pentru aceasta, ne rugam cu caldura tie, care ai primit harul tamaduirilor: pe fratele nostru (numele) cel bolnav si cumplit inviforat de suferinta cerceteaza-l si vindeca-l de neputinta ce-l stapaneste. Cu totul cinstite si preasfinte Parinte Luca, nadejde a celor bolnavi, care zac in patul durerii, nu uita de fratele nostru (numele) si daruieste-i vindecare, iar noua tuturor cele spre bucurie, ca si noi dimpreuna cu tine sa slavim pe Tatal si pe Fiul si pe Sfantul Duh, o Dumnezeire si o Imparatie, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin!

Citeste si:  Rugaciunea care te ajuta sa scapi de boli! Rosteste-o zilnic, caci efectele sunt nebanuite

Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane a hotarat in anul 2013 inscrierea Sfantului Luca al Crimeei in calendarul Bisericii noastre, cu ziua de pomenire 11 iunie.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: