23 mai , 2024

Ultimele articole

AcasăTIMP LIBERRugaciunea care iti indeplineste dorintele imposibile

Rugaciunea care iti indeplineste dorintele imposibile

Ziua de 12 iulie este deosebit de importanta pentru crestini ortodocsi, intrucat este sarbatorit Praznicul icoanei Macii Domnului Prodomita, cea despre care se spune ca indeplineste chiar si cele mai aprige dorinte.

Asadar, daca iti doresti ceva cu ardoare si n-ai reusit sa-ti indeplinesti acest vis, iti propunem sa rostesti aceasta rugaciune.

“O, Imparateasa Prealaudata a ingerilor si Acoperamantul milostivirii neamului omenesc, Maica a Domnului, Ceea Ce intru minunata icoana Ta ne-ai daruit noua chipul frumusetii Tale, nu-Ti intoarce nici acum fata Ta de la robii Tai cei cu gandurile plecate spre cele pamantesti. Cu cheia rugaciunii Tale descuie-ne usa milostivirii Fiului Tau si ne primeste si pe noi, nevrednicii, in camara cea de nunta a Intelepciunii, ca impreuna cu ingerii sa-Ti aducem jertfa laudelor dumnezeiesti.

Pe mine, cel nepriceput intru cuvant si strain de tainele rugaciunii, care port in calatoria mea prin desertul patimilor povara sufletului saracit de roua evlaviei si de taria credintei, cu milostivirea Ta ma cerceteaza. Ca Una Ce vezi de aproape slava cea preainalta a Treimii si primesti cununile laudelor din mainile ingerilor, pleaca-Ti blanda privire pe care ai inchipuit-o in icoana Ta si ai daruit-o noua spre mangaiere in necazuri.

Vezi ranile sufletelor noastre Preacurata, vezi ca untdelemnul pocaintei ne lipseste si pururea cadem in prapastia pacatelor. Vezi inima noastra tulburata de gandurile cele rele si cu fulgerul rugaciunii Tale goneste de la noi toata neintelepciunea. Ridica mintea noastra din adancul patimilor si-i arata intru lumina Duhului pe Cuvantul Cel nascut din Mintea Cea dintai.

Citeste si:  Rugaciunea care-ti aduce fericire in casnicie! Rosteste zilnic rugaciunea catre Apostolul Simon Zilotul

Iata, eu, cel lipsit de evlavie si cumplit ranit de fiarele pacatelor mele, plec genunchii inimii mele inaintea Ta si Te rog ca sa imi ierti indrazneala intru nepricepere si Insati sa zugravesti in sufletul meu icoana tainelor Tale. Cu dumnezeiasca Ta intelepciune inchipuie si in icoana cea parasita a inimii mele chipul celor trei virtuti, credinta, nadejdea si dragostea, spre asemanarea Treimii…

Cauta cu mila, Imparateasa Prealaudata, Care stai pe scaunul slavei si primesti cununile laudelor ingeresti, si spre ostea schitului acestuia si ca o iconoama inteleapta randuieste toate spre mantuirea tuturor, caci in mainile Tale s-a dat carma mantuirii obstii acesteia, ca pe toti sa-i primesti cu bunavointa in camarile ceresti.

Celor ce isi pleaca genunchii sufletelor si ai trupurilor inaintea icoanei Tale celei de minuni izvoratoare, cerand grabnica izbavire din adancul necazurilor, le rasplateste cu bogatele Tale daruri, ca iesind nerusinati din biserica Ta sa ne facem si noi marturisitori ai minunilor Tale, strigand: Bucura-Te, Imparateasa a Luminii, Care prin aratarea stralucitului Tau chip in icoana Ta ai voit sa ne chemi pe noi cu glasul cel tainic al Duhului la lucrarea cea duhovniceasca, spre a preface inimile noastre stricate de pacat in icoane ce oglindesc slava Treimii.

Amin!”

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: