21 mai , 2024

Ultimele articole

AcasăTIMP LIBERRugaciune catre Sfantul Ierarh Emilian Marturisitorul! Rosteste-o si vei avea noroc in...

Rugaciune catre Sfantul Ierarh Emilian Marturisitorul! Rosteste-o si vei avea noroc in toate si te va ocroti de necazuri

Una dintre cele mai puternice rugaciuni care te tin departe de necazuri si-ti aduce noroc in tot ce vei face este rugaciunea catre Sfantul Ierarh Emilian Marturisitorul, Episcopul Cizicului. Rosteste-o ori de cate ori te simti coplesita si vei gasi solutii.

“Troparul Sfantului Ierarh Emilian Marturisitorul, Episcopul Cizicului, glasul al 4-lea:

Indreptator credintei si chip blandetilor, invatator infranarii te-a aratat pe tine turmei tale adevarul lucrurilor. Pentru aceasta ai castigat cu smerenia cele inalte, cu saracia cele bogate. Parinte Ierarhe Emilian, roaga pe Hristos Dumnezeu ca sa mantuiasca sufletele noastre.

Cantarea 1, glasul 1. Irmos: Dreapta Ta cea purtatoare…

Stih: Sfinte Parinte Emilian, roaga-te lui Dumnezeu pentru noi.

Cu Incepatoriile cetelor celor mai presus de lume impreuna locuind, de Dumnezeu cugetatorule fericite si de sus privind, parinte, invredniceste de mantuire pe cei ce cu bucurie savarsesc sfanta pomenirea ta.

Stih: Sfinte Parinte Emilian, roaga-te lui Dumnezeu pentru noi.

Cu totul unindu-te cu Stapanul, de Dumnezeu cuprinsule si cu luminile cele de acolo stralucind, toata praznuirea cea cinstitoare de Dumnezeu ai luminat-o cu invataturile tale; ca un indrumator de cele sfinte aratandu-te, de Dumnezeu cugetatorule.

Stih: Sfinte Parinte Emilian, roaga-te lui Dumnezeu pentru noi.

Prin fapta cea buna, ierarhe, ai facut mintea ta stapanitoare peste patimi, impartind ca un drept judecator si sufletului si trupului cele cuviincioase amandurora, parinte.

Citeste si:  Rugaciunea catre Sfantul Apostol Andrei! Rosteste-o in fiecare zi si vei fi ferita de necazuri

Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh.

Vadit ocarmuind Biserica, te-ai aratat tainuitor iscusit al celor mai presus de minte si tare aparator al adevarului, astupand gurile si zdrobind falcile leilor, pururea pomenite.

Si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin (a Nascatoarei).

Pe Cel Nascut din pantecele tau, Preacurata, cu dreapta credinta Il cunoastem Unul in doua Firi, Dumnezeu si Om, mai presus de fire, avand desavarsit deosebirea amandurora.

Cantarea a 3-a. Irmos: Tu Insuti, Cel Ce stii neputinta…

Stih: Sfinte Parinte Emilian, roaga-te lui Dumnezeu pentru noi.

Rugator de Dumnezeu cugetator inaintea lui Hristos te punem credinciosii pe tine, ca pe cel ce ai luptat cu vitejie pentru Dansul si ai cinstit chipul Lui si ai pazit Legea propovaduirii celei cinstite si credinta cea de sus.

Stih: Sfinte Parinte Emilian, roaga-te lui Dumnezeu pentru noi.

Aratandu-te tarie a mucenicilor, ai surpat pornirea celui rau credincios si te-ai facut zid neclintit si neschimbat al Bisericii si Dumnezeiesc Mijlocitor, tare mustrand pe cei fara minte, de Dumnezeu cugetatorule, vrednicule de minune.

Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh.

Cel preaviclean, care bause din destul veninul eresului, a fost mustrat de cuvantul tau cel invatator; caci cu lumina ta a fost gonit intunericul si prin stralucirile intelepciunii tale celei Dumnezeiesti s-a descurcat impletirea sfatului cel viclean.

Citeste si:  Rugaciunea care va apara sanatatea! Rostiti aceste vorbe si veti gasi vindecarea

Si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin (a Nascatoarei).

Acum cu luminat glas pe tine din suflet te propovaduim cu adevarat Maica a lui Dumnezeu, care ai nascut pe Dumnezeu, Cel fara de trup, Care, fiind Intrupat din tine, S-a salasluit intru noi, neprimind mutare sau amestecare, Preacurata.

Irmosul:

Tu Insuti, Cel Ce stii neputinta firii omenesti si dupa milostivire, Te-ai inchipuit in ea, incinge-ma cu putere de sus, ca sa graiesc catre Tine: Sfanta este Biserica cea Insufletita, a Slavei Tale Celei nepovestite, Iubitorule de oameni.

Amin”

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: