30 noiembrie , 2023

Ultimele articole

AcasăARTICOLERomânia, ferită de consecinţele incendiului de la Cernobîl

România, ferită de consecinţele incendiului de la Cernobîl

Un incendiu de vegetaţie a izbucnit, marţi, în apropierea centralei nucleare Cernobîl şi a cuprins sute de hectare. Un comitet de urgenţă a fost convocat, ieri, la Ministerul Mediului, în urma căruia s-a stabilit că norul creat nu reprezintă un pericol.

Pentru a stabili dacă deflagraţia prezintă un pericol sau nu la adresa României, ieri-seară a fost convocat comitetul de urgenţă al Ministerului Mediului, la solicitarea ministrului de interne, vicepremierul Gabriel Oprea, care este şi preşedintele Comitetului naţional pentru situaţii de urgenţă speciale. La întâlnire au participat ministrul mediului, Graţiela Gavrilescu, secretarii de stat şi directorii tehnici din minister alături de toţi şefii instituţiilor subordonate: Garda de Mediu, Agenţia pentru Protecţia Mediului, Administraţia Apele Române etc.

În urma analizei făcute, comitetul a ajuns la concluzia că norul de fum creat în urma incendiului, despre care se credea că ar putea fi radioactiv, nu reprezintă un pericol pentru România. „Din analiza datelor furnizate de specialişti rezultă că fumul degajat de incendiu nu va ajunge pe teritoriul României în următoarele 72 de ore. Ministerul Mediului monitorizează nivelul de radioactivitate a factorilor de mediu. Până acum, aceste valori sunt de cinci ori mai mici decât limitele admise. Am dispus, în cadrul comitetului, supravegherea atentă şi monitorizarea nivelului de radioactivitate în următoarele zile”, a declarat Graţiela Gavrilescu.

Citeste si:  Cele mai comune probleme sexuale de care se tem barbatii

CONTINUAREA AICI.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: