23 iunie , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATERiscurile de sanatate la care te expui, in functie de diametrul taliei...

Riscurile de sanatate la care te expui, in functie de diametrul taliei si al soldului. Masoara acum!

Inrolare trafic.ro

Din ce in ce mai multi doctori din intreaga lume se ghideaza dupa diametrul taliei unei persoane, cel al soldului si greutatea acesteia pentru a prezice care sunt bolile cronice pe care acea persoana risca sa le faca in timp.

 

Folosind indiciele oferit de raportul dintre diametrul taliei si el al soldului, din ce in ce mai multi medici isi pot forma o parere cu privire la riscul unei persoane de a suferi de tensiune arteriala, boli cardiace, diabet sau pericolul de a suferi un infarct.

 

In corelatie cu marimea taliei, medicii se ghideaza dupa cele doua forme pe care corpul uman poate sa le aiba, respectiv forma de mar sau forma de para.

 

Potrivit acestei clasificari, oamenii care au corpul in froma de mar au mai multa masa in jurul abdomenului iar cei care au corpul in forma de para au o talie mai ingusta, au mai multa masa pe solduri si pe coapse.

 

Studiile recente indica faptul ca oamenii care au corpul in forma de mar prezinta un risc mai mare de a se imbolnavi de afectiunile enumerate mai sus fata de oamenii care au corpul in forma de para.

 

Potrivit medicilor de la un spital din Singapore, recunoscut la nivel mondial, persoanele care au corpul in forma de mar se expun unui risc de cel putin doua ori mai mare de a suferi de afectiuni cardiace sau diabet fata de cele cu corpul in forma de para.

 

Citeste si:  Semne ca ficatul tau sufera! Ai grija, nu e de glumit

Aceeasi medici sustin ca diametru taliei unei persoane arata cat de mult risca acea persoana sa se imbolnaveasca, dupa cum urmeaza:

 

Diametrul taliei pentru femei:

Talie ideala: diametru mai mic de 80 de centimetri.

Talie care indica un risc inalt de imbolnavire: diametru intre 80 si 88 de centimetri

Talie care indica un risc alarmant de imbolnavire: diametrul taliei mai mare de 88 de centimetri.

 

Diametrul taliei pentru barbati:

 

Talie ideala: diametrul mai mic de 94 centimetri.

Talie care indica un risc inalt de imbolnavire: diametrul taliei, intre 94 si 102 centimetri

Talie care indica risc alarmant de imbolnavire: diametrul taliei mai mare de 102 centimetri

 

Pentru a determina ce fel de forma a corpului aveti, este de ajuns sa impartiti masura taliei voastre la masura soldului. Cifrele obtinute va vor arata ce fel de tip de corp aveti.

 

Astfel, aveti corpul in forma de mar daca rezultatul obtinut este mai mare de 0,8 la femei si daca este mai mare de 0,9 la barbati. In acest caz, majoritatea grasimii corporale este dispusa imprejurul organelor interne din zona abdominala, ceea ce inseamna un risc mai mare de boli cardiace, diabet sau infarct, dupa cum sustin medicii.

 

Citeste si:  Ridica-te de pe canapea pentru a-ti imbunatati viata! Cum e posibil

Pe de alta parte, aveti corpul in forma de para daca numarul obtinut in urma raportului descris mai sus este mai mic de 0,8, la femei si mai mic de 0,9, la barbati.

 

In acest caz, sunteti expusi pericolelor de a va imbolnavi de diverse boli metabolice, cum ar fi indigestii acute sau boli de ficat. Cu toate acestea, riscul de boli cardiace este mai mic decat in cazul persoanelor cu corpul in forma de mar.

 

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: