Search for content, post, videos

Ti-a ramas cozonac de la Paste? Nu-l arunca! Cum poti sa prepari un tort delicios!

Ti-a ramas cozonac de la Paste? Nu-l arunca! Cum poti sa prepari un tort delicios!

Nelipsit de pe masa a fost, fara doar si poate, indragitul cozonac de Paste. Ba mai mult, multe gospodine au tendinta sa prepare mult, pentru ca se mananca, insa de multe ori ramane unde uitat intr-un colt.

Acum, insa, daca ai constatat ca si tu mai ai niste cozonac prin casa, nu-l arunca. Rasfata-ti persoanele dragi cu un tort delicios, ce se prepara foarte usor, cu doar cateva ingrediente.

Citeste si: Cozonaci de casa. Cea mai buna reteta pentru cozonacii romanesti

Cum poti sa faci un tort daca ti-a ramas cozonac de la Paste?

Asadar, pentru a prepara un tort delicios ai nevoie de:

– Cozonacul ramas
– Jumatate de litru de apa
– Doua linguri si jumatate de zahar
– Esenta de portocale si de lamaie
– O ciocolata de menaj
– 500 ml de frisca lichida
– 50 grame de unt moale

Mod de preparare:

Pentru a gati acest tort delicios trebuie doar sa insiropezi cozonacul, cu ajutorul unui sirop obtinut dintr-o esenta de portocale si lamaie, doua linguri si jumatate de zahar.

Se adauga apoi aceste ingrediente intr-o oala pe care trebuie sa o pui pe foc jumatate de litru de apa si amesteca pana cand se topeste zaharul.

Apoi, prepara o crema din ciocolata de casa si adauga untul. Uar dupa ce ai omogenizat-o bine, se adauga si frisca lichida. Amesteca bine, iar mai apoi lasa crema sa se raceasca bine.

Acum taie usor capacul cozonacului si restul pe lung, in felii egale, groase. Pune capacul pe un platou, cu coaja in jos si insiropeaza-l bine. Se procedeaza la fel si cu feliile, iar mai apoi poti adauga crema de ciocolata. Se asambleaza la loc cozonacul. Daca vrei, il poti decora la final cu frisca, glazura sau fructe, dupa gust

Este o reteta foarte simpla de facut, de-a dreptul delicioasa. In acest fel rapid, scapi si de risipa alimentara, in timp ce ii bucuri pe cei dragi cu un nou preparat savuros.

Pofta buna!

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *